- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι o Πιερ Αντόνιο Παντσέρι
Η απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης
Qatargate: Ελεύθερος ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι - Θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι - Τις επόμενες ημέρες θα αποφυλακιστεί
Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε την αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης Qatargate.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας εκ των δικηγόρων του Παντσέρι, ο Λορέν Κενς, το προδικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την αποφυλάκιση του πελάτη του με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι ο Παντσέρι δεν θα αποφυλακιστεί σήμερα, αλλά εντός των επόμενων ημερών.
Σημειώνεται ότι η αποφυλάκιση του 67χρονου πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, Παντσέρι, πραγματοποιείται, βάσει των όσων προέβλεπε η συμφωνία μεταμέλειας που είχε υπογράψει τον Ιανουάριο με τη βελγική δικαιοσύνη. Ο Παντσέρι συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 και είναι προφυλακισμένος στις φυλακές του Σεν Ζιλ στο Βέλγιο, περίπου τέσσερις μήνες.
Στις 13 Απριλίου το προδικαστικό συμβούλιο θα επανεξετάσει το αίτημα της Εύας Καϊλή για αποφυλάκιση.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera δημοσίευσε αποσπάσματα από τη συνομιλία της Εύας Καϊλή με την ευρωβουλευτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Deborah Bergamini.
«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη», φέρεται να δήλωσε η Εύα Καϊλή μέσα από τις φυλακές. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ιταλία, Κρίσιαν Μαυρή, η εφημερίδα αναφέρεται στο γεγονός ότι η Εύα Καϊλή «ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της», εφόσον υπογράμμισε πως είναι η πρώτη βουλευτής που ήρθε στις φυλακές για να δει πώς είναι.
«Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές» και «ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου» φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή στη Deborah Bergamini. Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η ευρωβουλευτής Bergamini μιλά για «ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας» το οποίο «πρέπει να ισχύει για όλους» και υπογράμμισε πως «η κόρη της (Καϊλή) δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της», ενώ η εφημερίδα προσθέτει πως η Καϊλή «μελετά γαλλικά και ολλανδικά» εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, στη συνάντηση που έγινε τα τέλη Μαρτίου στις φυλακές Χάρεν, η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε με τζιν, αθλητικά παπούτσια και το λευκό πουκάμισο και το πράσινο γιλέκο που φορούν οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.