Φαβορί ο Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων παρά τις διώξεις
Τι εκτιμούν οι αναλυτές
Ντόναλντ Τραμπ: Φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων παρά τις διώξεις - Τι εκτιμούν οι αναλυτές
Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ διεύρυνε το προβάδισμά του επί των αντιπάλων του για τις προκριματικές για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2024 παρότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα.
Περίπου 48% των αυτοπροσδιοριζόμενων ως Ρεπουμπλικανών λένε ότι θέλουν να είναι ο Τραμπ ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματός τους--από 44% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 14-20 Μαρτίου.
Σχεδόν το 19% υποστηρίζει τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις, από 30% που ήταν τον περασμένο μήνα.
Άλλοι πιθανοί αντίπαλοι του Τραμπ εξασφαλίζουν μονοψήφιο ποσοστό αποδοχής των ερωτηθέντων.
Η διαδικτυακή δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 31 Μαρτίου ως τις 3 Απριλίου αφού έγινε γνωστή η είδηση ότι εναντίον του Τραμπ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη έπειτα από έρευνα για χρήματα που καταβλήθηκαν στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.
Ο Τραμπ είναι ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που διώκεται ποινικά. Αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου θα θα δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Ντεσάντις δέχεται έντονη κριτική για μια δήλωση που έκανε στις 13 Μαρτίου ότι δεν είναι εθνικό συμφέρον ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ να "εμπλακεί περαιτέρω η χώρα σε μια εδαφική διαμάχη ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία".
Ο Τραμπ έχει εντείνει τις επιθέσεις του στον Ντεσάντις, ο οποίος δεν έχει επισήμως ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, αλλά αναμένεται να το πράξει.
Περίπου 71% των Αμερικανών, περιλαμβανομένου του 58% των Ρεπουμπλικανών, θεωρούν πιστευτό να εξαγόρασε ο Τραμπ τη σιωπή της Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές του 2016. Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος διατείνεται ότι είναι αθώος και αρνείται ότι είχε σχέση μαζί της, παρότι έχει παραδεχτεί ότι την πλήρωσε.
Την ίδια ώρα, 51% των ερωτηθέντων, περιλαμβανομένου του 80% των Ρεπουμπλικανών, έκριναν πολιτικά υποκινούμενες τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ.
Τα ποσοστά αυτά είναι σχεδόν ίδια με τα αντίστοιχα του περασμένου μήνα.
Στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν 706 ενήλικες Αμερικανοί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το ΝΑΤΟ θα ήταν άχρηστο χωρίς τις ΗΠΑ» - Η συνέντευξή του στους New York Times
Ο γιος του τελευταίου σάχη της χώρας
Το σχέδιο για να εξαγοράσει τη Γροιλανδία
Η συμφωνία ωστόσο αναμένεται ότι θα εγκριθεί από την ΕΕ
Η υπόθεση έχει βγάλει χιλιάδες πολίτες στους δρόμους
Το βίντεο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ από λογαριασμό με το όνομα Emily Thompson
Και Ρεπουμπλικανοί εναντίον του
Βαριές κατηγορίες για συγκάλυψη και αδιαφάνεια στο νοσοκομείο Σίφα
Τα όρια της ρωσικής επιρροής και οι νέες ευκαιρίες
Η υπόθεση εντάσσεται σε μια ευρύτερη αμερικανική συζήτηση για τα όρια της ελευθερίας του λόγου
Παράλληλα, δεν εξήγησε γιατί αναγνώρισε την αντιπρόεδρο του Μαδούρο, Ντέλσι Ροδρίγες
Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο επ’ αόριστον του σταθμού του μετρό
Οδήγησαν τα τρακτέρ τους στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων
Επισήμως, καμία πλευρά δεν συνδέει ευθέως την εξέλιξη με τη διπλωματική κρίση
«Για να περάσεις το εκατομμύριο, θες μετρητά» - Προϊόν λάσπης, απαντά η Λευκωσία
H κρίση παραδόξως δεν σχετίζεται με τους Χούθι
Ένα νέο, και καλά αστείο, αλλά κατά βάση χυδαίο τρεντ στο TikTok μας μαθαίνει τι διορθώνει όλα τα ανένταχτα αυτής της ζωής
Όταν άρχιζαν να πασχίζουν οι άνθρωποι να δημιουργήσουν κάτι άξιο θαυμασμού
Ο Ουκρανός πρόεδρος δηλώνει πως είναι έτοιμο το διμερές έγγραφο με ΗΠΑ και αναμένει σήμα από Μόσχα
Νέες εμπρηστικές δηλώσεις της Μαρία Ζαχάροβα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.