- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Απαγόρευση του TikTok στα επαγγελματικά τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων στην Γαλλία
Aκόμα μια χώρα προβαίνει στην κίνηση αυτή κατά της κινεζικής εφαρμογής
Γαλλία: Απαγόρευση του TikTok στα επαγγελματικά τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων
Η Γαλλία θα απαγορεύσει τη χρήση της κινεζικής ιδιοκτησίας πλατφόρμας βίντεο TikTok στα επαγγελματικά τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Δημοσίου Τομέα της χώρας Στανισλάς Γκερινί.
«Προκειμένου να εγγυηθεί την κυβερνοασφάλεια των υπηρεσιών μας και των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις ψυχαγωγικές εφαρμογές, όπως το TikTok, στα επαγγελματικά τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι για πολλές εβδομάδες, αρκετοί ευρωπαίοι και διεθνείς εταίροι της Γαλλίας υιοθέτησαν μέτρα για τον περιορισμό ή την απαγόρευση της μεταφόρτωσης και εγκατάστασης της εφαρμογής TikTok από τους διαχειριστές τους.
Ο Γκερινί δήλωσε ότι οι ψυχαγωγικές εφαρμογές δεν διαθέτουν επαρκή επίπεδα κυβερνοασφάλειας και προστασίας δεδομένων προκειμένου να χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό του δημόσιου τομέα και διευκρίνισε ότι η απαγόρευση έχει άμεση ισχύ και ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα επιτηρούν την συμμόρφωση.
Όπως πρόσθεσε, θα υπάρχουν εξαιρέσεις για επαγγελματικούς λόγους, όπως η επικοινωνία εντός ενός θεσμού ή μιας υπηρεσίας.
Nτόμινο απαγορεύσεων στην Ευρώπη
Πριν από μερικές ημέρες το ολλανδικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το TikTok στα επαγγελματικά τους τηλέφωνα οι Ολλανδοί δημόσιοι, ενώ αυτό τον μήνα, το Βέλγιο απαγόρευσε το TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρία ByteDance, από τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές των υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, η ιταλική αρχή ανταγωνισμού ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας σε βάρος του TikTok, με την υποψία ότι δεν εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες ελέγχου για «επικίνδυνα περιεχόμενα που προτρέπουν την αυτοκτονία, τον αυτοτραυματισμό και διατροφικές διαταραχές».
Η έρευνα της ιταλικής αρχής ανταγωνισμού στοχοθετεί την ιρλανδική εταιρία TikTok Technology Limited, που είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους
Το TikTok βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο πολλών χωρών για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών δυτικών δυνάμεων – ΗΠΑ, Καναδάς και Ευρωπαϊκή Ένωση – η Βρετανία απαγόρευσε με τη σειρά της την εφαρμογή στις κυβερνητικές συσκευές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.