- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απειλές Μεντβέντεφ προς πάσα κατεύθυνση: «Ενδεχόμενη σύλληψη του Πούτιν θα αποτελούσε κήρυξη πολέμου»
«Όλες οι δυνατότητές μας, πυραυλικές και άλλες, θα πέσουν πάνω στην Μπούντεσταγκ»
Απειλές Μεντβέντεφ προς πάσα κατεύθυνση: «Ενδεχόμενη σύλληψη του Πούτιν θα αποτελούσε κήρυξη πολέμου», προειδοποίησε ο σύμμαχος του Ρώσου προέδρου.
Οποιαδήποτε απόπειρα να συλληφθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν από ξένη χώρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) θα ισοδυναμούσε με «κήρυξη πολέμου» εναντίον της Μόσχας, προειδοποίησε σήμερα ο σύμμαχός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Ας το φανταστούμε (...) Ο αρχηγός κράτους μιας πυρηνικής δύναμης μεταβαίνει ας πούμε για παράδειγμα στη Γερμανία και συλλαμβάνεται. Τι είναι αυτό; Μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σήμερα δεύτερος στην ιεραρχία του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
Αν αυτό συμβεί, τότε «όλες οι δυνατότητές μας, πυραυλικές και άλλες, θα πέσουν πάνω στην Μπούντεσταγκ, το γραφείο του καγκελαρίου και ούτω καθεξής», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος συνηθίζει τις ηχηρές δηλώσεις.
Η παραστατική αυτή προειδοποίηση έγινε αφού το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που έχει την έδρα του στη Χάγη, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ένταλμα σύλληψης εναντίον του Πούτιν για το έγκλημα πολέμου της «απέλασης» παιδιών από την Ουκρανία στο πλαίσιο της επίθεσης της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας.
Χθες, Τετάρτη, το ΔΠΔ κατήγγειλε τις «απειλές» εναντίον του που προέρχονται από τη Μόσχα, αφού η ρωσική δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως αρχίζει ποινική έρευνα σε βάρος δικαστών του και του εισαγγελέα του, του Καρίμ Καν.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μεντβέντεφ είχε ήδη απειλήσει το ΔΠΔ με πυραυλικό πλήγμα, καλώντας τους δικαστές του «να κοιτάζουν προσεκτικά τον ουρανό».
Η Ρωσία, η οποία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, χαρακτήρισε «άκυρο και μηδέποτε γενόμενο» το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πούτιν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «νέο μεγάλης κλίμακας πλήγμα» στην «καρδιά» της Τεχεράνης
Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, λένε από το Ισραήλ
Εκκενώνονται το αεροδρόμιο της Πάφου και οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο
Οι τιμές του μαύρου χρυσού σημείωσαν άνοδο 9% την ώρα που η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Χορμούζ έχει διαταραχθεί
Εκκενώνεται και η Βάση Δεκέλειας
Υποχρεωτική εκκένωση της περιοχής
Αποκαλούσε την Γκισλέιν Μάξγουελ «αδελφή ψυχή» του
Το τι συνέβη έγινε αντιληπτό μετά τον τοκετό
«Η αντεπίθεση είναι Ιράν επικίνδυνη», είπε ο Γάλλος υπουργός
Οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους τα τελευταία 24ωρα
Είναι η πρώτη σύζυγος αμερικανού προέδρου που έχει ποτέ προεδρεύσει τέτοιας συνεδρίασης
Η εταιρεία προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας του διυλιστηρίου προληπτικά
Ποια είναι η τρέχουσα εμπλοκή των ΗΠΑ στη βάση;
Τα πρώτα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ για τα πλήγματα στο Ιράν
Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν - Εγκλωβισμένοι χιλιάδες ταξιδιώτες
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κύπρου για το drone στη βρετανική βάση
Στο επίκεντρο της διεθνούς ανησυχίας τα Στενά του Ορμούζ
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά
«Ξύπνησα από έναν πολύ δυνατό κρότο. Σείστηκε ολόκληρο το σπίτι»
Ο στρατός προειδοποίησε ότι οι επιδρομές στο Λίβανο θα ενταθούν σήμερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.