- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πώς επηρεάζουν οι διαδηλώσεις στη Γαλλία την επίσκεψη του Καρόλου στη χώρα
Είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή
Γαλλία: Πώς επηρεάζουν οι διαδηλώσεις την επίσκεψη του Καρόλου στη χώρα - Είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή
Οι διαδηλώσεις στη Γαλλία ενδεχομένως να επηρεάσουν τα σχέδια για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Βρετανού βασιλιά Καρόλου την ερχόμενη εβδομάδα, όπως είπε σήμερα μια πηγή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.
«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και δεχόμαστε συμβουλές από το υπουργείο Εξωτερικών και τη γαλλική πλευρά», είπε η πηγή. «Πιθανόν να επηρεαστούν θέματα επιμελητείας».
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα αναζητήσει τρόπους ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση εν μέσω της αυξανόμενης οργής σε όλη τη Γαλλία για το σχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.
Χθες Τρίτη πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων και οδοφράγματα σε διαδηλώσεις στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της χώρας κατά την έκτη νύχτα συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία.
Ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να μεταβεί στη Γαλλία την Κυριακή στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του -- η πρώτη από τότε που ανήλθε στον βρετανικό θρόνο.
Το ταξίδι του περιλαμβάνει επίσκεψη στο μουσείο Ορσέ και δείπνο στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών.
Περιλαμβάνει ακόμη εκδηλώσεις στην Αψίδα του Θριάμβου προτού αναχωρήσει με τρένο για την πόλη Μπορντό.
Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα του βασιλιά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.
Βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει από τον Μακρόν να ματαιώσει την επίσκεψη εξαιτίας των συνεχιζόμενων εντάσεων στη χώρα.
Οι καθημερινές διαδηλώσεις μαζί με τις κυλιόμενες απεργίες που έχουν επηρεάσει τον τομέα πετρελαίου της χώρας, τις δημόσιες μεταφορές και την αποκομιδή απορριμμάτων --κυρίως στο Παρίσι-- συνιστούν τη σοβαρότερη απειλή για την εξουσία του κεντρώου προέδρου μετά τις κινητοποιήσεις των "Κίτρινων Γιλέκων" πριν από τέσσερα χρόνια.
«Απίστευτο! Θα έχουμε τον Εμανουέλ Μακρόν, τον μονάρχη, που πρόκειται να υποδεχτεί τον βασιλιά Κάρολο τον Γ' στις Βερσαλλίες», είπε η Σαντρίν Ρουσό, βουλευτής του κόμματος των Οικολόγων.
«Φυσικά και θα πρέπει να ματαιώσει την επίσκεψή του. Είναι στ' αλήθεια προτεραιότητα να υποδεχτεί τον Κάρολο Γ' στις Βερσαλλίες;».
Διαδηλωτές έχουν ήδη συγκρουστεί με την αστυνομία στις Βερσαλλίες με αφορμή το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, που έχει προκαλέσει λαϊκή δυσαρέσκεια, με την αστυνομία να τους εμποδίζει να προχωρήσουν προς το κτίριο αυτό που κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα στη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΔ' .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.