Κοσμος

H στιγμή που το ρωσικό μαχητικό επιτίθεται στο αμερικανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα

Στη δημοσιότητα βίντεο από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύγκρουση ρωσικού Su-27 με αμερικανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα - Βίντεο ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε βίντεο που καταγράφει την επίθεση του ρωσικού τζετ Sukhoi Su-27 στο αμερικανικό drone MQ-9 «Reaper» © Twitter / Lara Seligman

Σύγκρουση ρωσικού Su-27 με αμερικανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα - Βίντεο ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε βίντεο που καταγράφει τη σύγκρουση του ρωσικού τζετ Sukhoi Su-27 με το αμερικανικό drone MQ-9 «Reaper» πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο αμερικανικός στρατός είπε ότι δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-27 αναχαίτισαν το μη επανδρωμένο MQ-9 Reaper στον διεθνή εναέριο χώρο την Τρίτη, ρίχνοντας καύσιμα στο drone, προτού το ένα χτυπήσει την προπέλα του, αναγκάζοντας τις αμερικανικές δυνάμεις να το καταρρίψουν.

Ανέφερε ότι η απόρριψη καυσίμου πιθανότατα έγινε για να βλάψει τα οπτικά όργανα του drone και ότι το ρωσικό αεροσκάφος πέταξε με «απερίσκεπτο, περιβαλλοντικά αβλαβές και αντιεπαγγελματικό τρόπο».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε τους ισχυρισμούς και είπε ότι τα αεροσκάφη δεν ήρθαν σε επαφή με το drone και ότι συνετρίβη λόγω «αιχμηρών ελιγμών».

Είπε ότι το MQ-9 Reaper πετούσε προς τα ρωσικά σύνορα με τους αναμεταδότες του - συσκευές ασύρματης επικοινωνίας - απενεργοποιημένους.

Η Αμερική είπε ότι το drone ήταν σε πτήση ρουτίνας για να ενισχύσει την ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.

Το περιστατικό υπογράμμισε τον αυξανόμενο κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και προκάλεσε τις πρώτες κλήσεις από τον Οκτώβριο μεταξύ των ανώτατων διοικητών τους και των υπουργών Άμυνας.

(Με πληροφορίες του Sky News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ