Κοσμος

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία στη Ζαπορίζια (εικόνες, βίντεο)

Ρωσικές δυνάμεις «κυκλώνουν» την πόλη Μπαχμούτ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβαρδισμένο κτίριο στην πόλη Μπαχμούτ της Ουκρανίας
Βομβαρδισμένο κτίριο στην πόλη Μπαχμούτ της Ουκρανίας © EPA/MARIA SENOVILLA

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ρωσικός βομβαρδισμός στη Ζαπορίζια - Σκληρές μάχες στην Μπαχμούτ του Ντονέτσκ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε πλήγμα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτίριο διαμερισμάτων στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, όπως δήλωσαν σήμερα Πέμπτη (2/3) οι τοπικές αρχές.

Σε ανακοίνωσή της η ουκρανική αστυνομία ανέφερε ότι ρωσικός πύραυλος, «που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύτηκε από συστοιχία S300» κατέστρεψε πάνω από 10 διαμερίσματα σε αυτό το κτίριο «όπου άνθρωποι κοιμόντουσαν» στη Ζαπορίζια.

«Κατά τις επιχειρήσεις έρευνας, έξι τραυματίες ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, όπως επίσης και τρεις νεκροί», προσθέτει η ίδια πηγή.

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης, φαίνονται κάτοικοι να απομακρύνονται από τα χαλάσματα, με τη βοήθεια πυροσβεστών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για ενέργεια ενός «κράτους-τρομοκράτη που θέλει να μετατρέψει την κάθε ημέρα μας σε μια ημέρα τρόμου».

«Αλλά το κακό δεν θα κυριαρχήσει στη γη μας. Θα εκδιώξουμε όλους τους κατακτητές και θα λογοδοτήσουν για όλα» πρόσθεσε ο ίδιος στο Telegram.

Το χτύπημα αυτό θυμίζει τον ρωσικό βομβαρδισμό στα μέσα Ιανουαρίου κατά κτιρίου διαμερισμάτων στο Ντνίπρο, μια μεγάλη πόλη στη κεντροανατολική Ουκρανία, που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους.

Μάχες να κρατηθεί «όρθια» η πόλη Μπαχμούτ στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, οι ουκρανικές δυνάμεις υπερασπίζονται τις θέσεις τους στην Μπαχμούτ, την κατεστραμμένη πλέον πόλη στο ανατολικό τμήμα της χώρας που υφίσταται αλλεπάλληλες επιθέσεις από ρωσικές δυνάμεις, καθώς η Μόσχα θέλει να καταγράψει την πρώτη μείζονα νίκη στη σύρραξη έπειτα από μισό και πλέον χρόνο.

Ρώσοι στρατιωτικοί πιστεύουν ότι η κατάληψη της Μπαχμούτ θα ανοίξει τον δρόμο, ώστε οι ρωσικές δυνάμεις να ελέγξουν πλήρως τη -στρατηγικής σημασίας- βιομηχανική περιοχή Ντονμπάς, που γειτονεύει με τη Ρωσία. Αυτός ήταν εξαρχής ένας από τους βασικούς στόχους της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο στρατού γνωστοποίησε ότι οι ρωσικές επιθέσεις στην Μπαχμούτ είναι συνεχείς, ωστόσο η αντίσταση των Ουκρανών συνεχίζεται.

Στην κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ, προτού ξεσπάσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έμεναν 70.000 κάτοικοι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY