Κοσμος

Τουρκικές λίρες σε παιδιά μοίραζε από σακούλα ο Ερντογάν

Οι εικόνες που σχολιάστηκαν αρνητικά στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκικές λίρες σε παιδιά μοίραζε από σακούλα ο Ερντογάν

Τουρκία - Σεισμός - Βίντεο με τον Ερντογάν να μοιράζει χρήματα σε σεισμόπληκτα παιδιά - Η επίσκεψη στην επαρχία Αντιγιαμάν

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει τον Ερντογάν να μοιράζει χρήματα σε παιδιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε περιοχή που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος πήγε στην επαρχία Αντιγιαμάν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο Ερντογάν δίνει τουρκικές λίρες σε παιδιά. Οι εικόνες προκάλεσαν οργή στα social media στον απόηχο της παραδοχής του Τούρκου προέδρου για καθυστερημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

«Ο πρόεδρος του Κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, Ταγίπ Ερντογάν, μοιράζει χρήματα σε παιδιά στην Αντιγιαμάν, πληγείσα από τον σεισμό περιοχή» αναφέρει το δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.

Erdoğan deprem bölgesi Adıyaman'da çocuklara para dağıttı!

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Ερντογάν ζήτησε «συγγνώμη» για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας«Εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργαστούμε, όπως θέλαμε στο Αντίγιαμαν για πολλές ημέρες. Ζητώ συγγνώμη γι' αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τα πρώτα 24ωρα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, τα βίντεο με τις «χάρτινες πολυκατοικίες» που κατέρρεαν μέσα σε δευτερόλεπτα έβγαιναν το ένα μετά το άλλο στα social media, την ώρα που οι καταγγελίες για κακοτεχνίες γίνονταν όλο και περισσότερες. Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις εργολάβων, ωστόσο η λαϊκή οργή ξεχειλίζει για τα κτίρια που πωλήθηκαν ως «αντισεισμικά» και μετατράπηκαν σε «βουνά» από μπάζα μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ