- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αυστραλία στέλνει drone στην Ουκρανία - Ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Ανήμερα της επετείου για τον έναν χρόνο από τη ρωσική εισβολή
Πόλεμος στην Ουκρανία - Αποστολή UAV στο Κίεβο και νέες κυρώσεις στη Ρωσία ανακοίνωσε η Αυστραλία
Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (24/2) πως θα στείλει και άλλα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) στην Ουκρανία, για να τη βοηθήσει στον πόλεμο, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας.
Παράλληλα, ανακοίνωσε την επιβολή νέων στοχευμένων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος 90 φυσικών και 40 νομικών προσώπων.
Στους νέους στόχους συμπεριλαμβάνονται Ρώσοι υπουργοί που χειρίζονται χαρτοφυλάκια όπως αυτά της ενέργειας και της βιομηχανίας, καθώς και παράγοντες-κλειδιά της αμυντικής βιομηχανίας, όπως:
- Η κατασκευάστρια τουφεκιών Καλάσνικοφ,
- η αεροπορική εταιρεία Τουπόλεφ, κατασκευάστρια υποβρυχίων κ.ά..
«Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας» τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι στην ανακοίνωση Τύπου.
Και πρόσθεσε: «Τα UAVs προσφέρουν δυνατότητες συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις».
Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, ούτε πόσα τέτοια συστήματα θα σταλούν ή τα μοντέλα, ούτε εάν θα είναι οπλισμένα.
Από τη μεριά της η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, η Πένι Γουόνγκ, δήλωσε πως θα παροτρύνει την Κίνα -την οποία οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες κατηγορούν πως σκοπεύει να προσφέρει υλική υποστήριξη στη Ρωσία, παρά τις διαψεύσεις του Πεκίνου- να κάνει κινήσεις για να αποκλιμακωθεί ο πόλεμος.
Η Αυστραλία στο πλευρό της Ουκρανίας
Η Αυστραλία, η οποία συγκαταλέγεται στα κράτη-μη μέλη του NATO με τη μεγαλύτερη συμβολή στην υποστήριξη της Δύσης στον ουκρανικό στρατό, προμηθεύει όπλα, πυρομαχικά και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές αλουμινίου και άλλων μεταλλευμάτων στη Ρωσία.
Αφότου ξέσπασε ο πόλεμος την 24η Φεβρουαρίου 2022, η Καμπέρα έχει χορηγήσει βοήθεια με αξία μισού δισεκατομμυρίου αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 471 εκατ. ευρώ) στην Ουκρανία.
Έστειλε, επίσης, στρατιωτικούς της στη Βρετανία, για να πάρουν μέρος στην εκπαίδευση Ουκρανών, ενώ επέβαλε κυρώσεις σε πάνω από 1.000 ρωσικά φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.