- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόσο πιθανό είναι ένα «θερμό επεισόδιο» στη Μεσόγειο με τη Ρωσία
Ο αρχηγός του ιταλικού γενικού επιτελείου προειδοποιεί
Μεσόγειος - Αυξάνεται ο κίνδυνος για «θερμό επεισόδιο» με τη Ρωσία - Η προειδοποίηση από Ιταλό ναύαρχο
Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας έχει ενισχύσει την παρουσία του στη Μεσόγειο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και επιδεικνύει μία «επιθετική στάση» δημιουργώντας «κίνδυνο επεισοδίου», προειδοποιεί ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας.
«Οι άμεσες συνέπειες στην ασφάλειά μας οι οποίες συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν εντοπιστεί στη θάλασσα και είναι ορατές με την εντυπωσιακή αύξηση της παρουσίας του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας ναύαρχος Ενρίκο Κρεντεντίνο, μετέδωσαν τα πρακτορεία AGI και Ansa.
«Τέτοιο επίπεδο» παρουσίας ρωσικών πλοίων «δεν έχει παρατηρηθεί ούτε στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου», σημείωσε απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής Άμυνας της ιταλικής Βουλής.
«Ο αυξημένος αριθμός ρωσικών πλοίων δεν συνιστά άμεση απειλή κατά του εθνικού εδάφους, αλλά αυξάνει την ένταση, και οι Ρώσοι έχουν επιθετική στάση. Υπάρχει κίνδυνος πιθανού επεισοδίου και αν γίνει αυτό δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει» πρόσθεσε.
15 ρωσικά πλοία και υποβρύχια στη Μεσόγειο
Σύμφωνα με τον Ιταλό ναύαρχο, η Ρωσία «έχει περάσει από την παρουσία ενός μικρού πλοίου υποστήριξης το 2015 στο λιμάνι της Ταρτούς (Συρία) στα 15 πλοία και τρία υποβρύχια που είχαν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο μέχρι εδώ και λίγες εβδομάδες».
«Η Μεσόγειος είναι μία ζώνη αναταράξεων, με συνεχή ανταγωνισμό ανάμεσα στα παράκτια κράτη για την πρόσβαση στους οικονομικούς πόρους, και παράνομων δραστηριοτήτων, από το λαθρεμπόριο μέχρι τη διακίνηση ανθρώπων. Κατά συνέπεια, πρέπει να βρίσκεται υπό διαρκή παρακολούθηση» κατέληξε ο ναύαρχος Κρεντεντίνο.
Η Μεσόγειος αποτελεί στρατηγικής σημασίας περιοχή για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Το 65% των ενεργειακών πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 30% του παγκόσμιου εμπορίου διέρχονται από αυτήν τη θαλάσσια ζώνη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.