Κοσμος

Βόρεια Κορέα: ΗΠΑ, ο μοναδικός υπεύθυνος για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

«Μονοπάτι προς την αυτοκαταστροφή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στρατιώτες στη Βόρεια Κορέα στα σύνορα με την Κίνα
Στρατιώτες στη Βόρεια Κορέα στα σύνορα με την Κίνα © EPA/HOW HWEE YOUNG

Πόλεμος στην Ουκρανία - Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη ρωσική εισβολή

Η Βόρεια Κορέα θεωρεί υπεύθυνο το ΝΑΤΟ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κρατικά ΜΜΕ της ασιατικής χώρας μετέδωσε ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ αποτελεί «μονοπάτι προς την αυτοκαταστροφή».

Ειδικότερα, σε σχόλιο που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA σήμερα, Πέμπτη (23/2), μία ημέρα πριν από την πρώτη επέτειο από το ξέσπασμα του πολέμου, ο σχολιαστής διεθνών ειδήσεων Κιμ Γιου- τσουλ δήλωσε ότι η κρίση στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτο προϊόν του εξαναγκασμού και της ηγεμονίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».

Η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τη Ρωσία μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ενώ έχει στηρίξει τη Μόσχα δημοσίως τόσο με ανακοινώσεις όσο και στον ΟΗΕ.

«Αν η Ουκρανία δεν είχε λάβει στα τυφλά μέρος στην αμερικανική πολιτική αντιρωσικής αντιπαράθεσης, αν είχε αποκηρύξει τους βρόμικους δαίμονες των ΗΠΑ και είχε προωθήσει τη συμφιλίωση και την ενότητα με τους γείτονές της, η κατάσταση δεν θα είχε φτάσει στο σημείο που είναι τώρα» ισχυρίστηκε ο Κιμ.

Και πρόσθεσε: «Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στον κόσμο σε καμία στιγμή, αν δεν τερματιστεί η αμερικανική πολιτική της ισχύος, της τυραννίας και της άπληστης επιθετικότητας».

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος παρουσίασε πρόσφατα δορυφορικές εικόνες, οι οποίες δείχνουν τη Βόρεια Κορέα να εξοπλίζει μισθοφόρους της Wagner που πολεμούν στην Ουκρανία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ