- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H Bόρεια Κορέα του Κιμ αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ;
Αυτό υποστηρίζουν στην ρωσόφωνη επαρχία της Ουκρανίας
Το Ντονέτσκ είναι σε επαφές με τη Βόρεια Κορέα ώστε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του.
Η «υπουργός Εξωτερικών» της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» υποστήριξε σήμερα ότι η θανατική ποινή που ισχύει στην περιοχή αυτή δεν σχετίζεται με την προσπάθειά της για διεθνή αναγνώριση.
Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός καταδικάστηκαν σε θάνατο από δικαστήριο του Ντονέτσκ με την κατηγορία ότι πολεμούσαν ως μισθοφόροι στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.
Όταν ρωτήθηκε αν η θανατική ποινή αμαυρώνει την εικόνα της ΛΔ του Ντονέτσκ, η Νατάλια Νικονόροβα απάντησε: «Θεωρούμε ότι η μισθοφορική δράση είναι ένα φρικτό έγκλημα επειδή οι άνθρωποι, έναντι αμοιβής, έρχονται σε μια άλλη χώρα να σκοτώσουν ανθρώπους, μολονότι δεν έχουν κάποια προσωπική σχέση με την εν λόγω σύρραξη».
«Ναι, είναι η βαρύτερη ποινή, όμως περιλαμβάνεται στη νομοθεσία μας και δεν συνδέεται με τη διαδικασία αναγνώρισης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ από άλλα κράτη», πρόσθεσε.
Οι Βρετανοί Έιντεν Άσλιν και Σον Πίνερ και ο Μαροκινός Μπραχίμ Σααντούν καταδικάστηκαν τον περασμένο μήνα έπειτα από μια «δίκη παρωδία», όπως την χαρακτήρισαν Δυτικοί αξιωματούχοι. Όλοι τους άσκησαν έφεση.
Μέχρι στιγμής μόνο η Ρωσία και η Συρία αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ, όμως η Νικονόροβα είπε ότι γίνονται συζητήσεις και με τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας.
Νωρίτερα σήμερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές του Ντονέτσκ εγκαινίασαν την «πρεσβεία» τους στη Μόσχα, χωρίς την παρουσία υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων. Τα σχέδια για μια μεγαλοπρεπή τελετή μπήκαν στον πάγο επειδή, όπως είπε η «πρέσβειρα» Όλγκα Μακέγιεβα, «δεν μπορούμε να γιορτάζουμε όταν οι συμπολίτες μας πεθαίνουν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.