Κοσμος

Τέλος εποχής για το διάσημο κλαμπ Bora Bora στην Ίμπιζα: Κατεδαφίστηκε μετά από 40 χρόνια

Το διάσημο νυχτερινό κέντρο έπεσε θύμα καταγγελιών για ηχορύπανση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το παραλιακό κλαμπ Bora Bora της Ίμπιζα κατεδαφίστηκε μετά από 40 χρόνια - Οι Podemos είχαν καλέσει την κυβέρνηση της Ισπανίας να πατάξει την ηχορύπανση.
Το θρυλικό Bora Bora άνοιξε το 1982 και λειτουργούσε ως ένα από τα πιο δημοφιλή κλαμπ της Ίμπιζα μέχρι το 2022 © Instagram/Bora Bora Official

Το παραλιακό κλαμπ Bora Bora της Ίμπιζα κατεδαφίστηκε μετά από 40 χρόνια - Οι Podemos είχαν καλέσει την κυβέρνηση της Ισπανίας να πατάξει την ηχορύπανση.

Το Bora Bora, το φημισμένο παραθαλάσσιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που βρίσκεται στην περιοχή Πλάγια ντεν Μπόσσα της Ίμπιζα, κατεδαφίστηκε επίσημα μετά το κλείσιμό του τον περασμένο Οκτώβριο.

Η είδηση για τον οριστικό επίλογο του ιστορικού χώρου έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα, όταν ο λογαριασμός Twitter @RaveFootage μοιράστηκε μια σειρά φωτογραφιών από την περιοχή.

Ερείπια περιβάλλουν το σημείο όπου κάποτε βρισκόταν το κλαμπ, με μια μπουλντόζα στη θέση της πρώην πίστας και τα διακριτικά του χώρου πεταμένα στο πίσω μέρος.

Το Bora Bora άνοιξε αρχικά το 1982 και λειτουργούσε ως ένα από τα πιο δημοφιλή κλαμπ της περιοχής μέχρι το 2022.

Πολιτικές πιέσεις οδήγησαν στο κλείσιμο του Bora Bora - Οι καταγγελίες για ηχορύπανση

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Mixmag ανέφερε ότι το ισπανικό πολιτικό κόμμα Podemos είχε καλέσει την κυβέρνηση της χώρας να πατάξει τα παραλιακά κλαμπ της Ίμπιζα, λόγω της ηχορύπανσης που αναστάτωνε τα γειτονικά νησιά. Ένας εκπρόσωπος του κόμματος, ο Φερνάντο Γκόμεζ, περιέγραψε τη θορυβοποιό διασκέδαση ως «ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που προκαλεί ο τουρισμός στο νησί».

View this post on Instagram

A post shared by Davina Moss (@davina_moss)

Στον απόηχο αυτής της πίεσης από το πολιτικό κόμμα των Podemos, το Bora Bora ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2022 ότι θα κλείσει οριστικά τις πόρτες του.

«Όλοι εσείς που διασκεδάσατε μαζί μας, θέλουμε να το θυμάστε», ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή του το κλαμπ. «Επειδή [αυτό είναι] το αντίο, θέλουμε ένα μεγάλο πάρτι. Θέλουμε να το γιορτάσουμε με στιλ, όπως παλιά, χωρίς φίλτρα.»

Το κλαμπ πραγματοποίησε το τελευταίο του πάρτι από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι η αποχαιρετιστήρια διασκέδαση συνεχίστηκε ασταμάτητα για περίπου 40 ώρες.

«Δεν υπάρχουν εικόνες που να μπορούν να τεκμηριώσουν την πραγματικότητα», ανέφερε το κλαμπ σε ανάρτησή του στο Instagram δύο ημέρες αργότερα. «Μόνο όσοι ήταν εκεί το ξέρουν».

(Με πληροφορίες του ΝΜΕ)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ