Κοσμος

Ουκρανία: Το εντυπωσιακό mural για το «Φάντασμα του Κιέβου»

Ο μύθος για τον θρυλικό πιλότο που έγινε ο φόβος και ο τρόμος για τους Ρώσους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συρμός του τραμ με φόντο το mural «Φάντασμα του Κιέβου»
Συρμός του τραμ με φόντο το mural «Φάντασμα του Κιέβου» © EPA/ROMAN PILIPEY

Πόλεμος στην Ουκρανία - Το mural για το «Φάντασμα του Κιέβου» - Ο ηρωικός πιλότος, η κατάρριψη των ρωσικών μαχητικών και ο μύθος

Στην Ουκρανία από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αντιστάθηκαν με σθένος στα ρωσικά στρατεύματα.

Η υπεροπλία της Ρωσίας στους αιθέρες και στο νερό ήταν δεδομένη, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε ηρωικούς πιλότους σε ελικόπτερα και μαχητικά να προκαλέσουν σοβαρές απώλειες.

Τις πρώτες ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία ολοένα και περισσότεροι μιλούσαν για έναν πιλότο που κατάφερε να καταρρίψει τουλάχιστον 40 ρωσικά μαχητικά. Τον αποκαλούσαν το «Φάντασμα του Κιέβου».

Για αρκετές εβδομάδες το όνομα αυτό ταυτιζόταν με τον Ουκρανό ταγματάρχη Στέπαν Ταραμπάλκα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 13 Μαρτίου 2022 και τιμήθηκε με το μετάλλιο του «Ήρωα της Ουκρανίας» μετά θάνατον.

Όπως αποδείχτηκε, όμως, στη συνέχεια το «Φάντασμα του Κιέβου» ήταν περισσότερο ένα δημιούργημα των Ουκρανών για την αναπτέρωση του ηθικού παρά ένα πραγματικό πρόσωπο.

Γυναίκα στην ουκρανική πρωτεύουσα απαθανατίζει με το κινητό το mural «Φάντασμα του Κιέβου»
Γυναίκα στην ουκρανική πρωτεύουσα απαθανατίζει με το κινητό το mural «Φάντασμα του Κιέβου» © EPA/ROMAN PILIPEY

Πώς φτιάχτηκε το mural «Φάντασμα του Κιέβου» - Το timelapse βίντεο

Το mural «Φάντασμα του Κιέβου» σε τοίχο πολυκατοικίας στην ουκρανική πρωτεύουσα, είναι αφιερωμένο στους ηρωικούς πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στους αιθέρες κόντρα στους Ρώσους εισβολείς.

Nice video of how the mural was created in honor of the "Ghost of Kyiv"🇺🇦

Δείτε επίσης: Ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε 20 καρέ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ