Ελλαδα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μήνυσε τον Μάνο Δασκαλάκη για ψευδή κατάθεση

Η δήλωση του συνηγόρου της 34χρονης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάνος Δασκαλάκης στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου
Δίκη Πισπιρίγκου: Για κωλυσιεργία στην υπόθεση της Τζωρτζίνας κάνει λόγο η πλευρά Δασκαλάκη © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η μήνυση στον Μάνο Δασκαλάκη και οι νέες δηλώσεις για την κατάθεσή του από τον Αλέξη Κούγια

Μήνυση κατά του Μάνου Δασκαλάκη κατέθεσε μέσω του δικηγόρου της, Αλέξη Κούγια, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Ο κ. Δασκαλάκης είναι ένα εντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο, το οποίο ανάλογα με την περίοδο και τις συνθήκες που εξεταζόταν, έλεγε διαφορετικά πράγματα. Καταθέτω δικόγραφο που έχει χαρακτήρα μηνύσεως. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία η κατάθεση του Δασκαλάκη ήταν ψευδής. Υιοθέτησε το βούλευμα και η δήλωσή του αυτή είναι ψευδής. Στο 16/9 υπόμνημά του χαρακτηρίζει έωλο επιστημονικά το συμπέρασμα της ψυχολόγου κα Σαββόγλου. Άρα είναι ψευδής η δήλωσή του ότι υιοθετεί το βούλευμα στο σύνολό του, που στηρίζεται στην έκθεση της κα Σαββόγλου και αποδίδει κίνητρο στην κατηγορούμενη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του. 

«Σήμερα καταθέτουν γιατροί και ολοκληρώνεται η κατάθεση του Δασκαλάκη. Όσο για αυτό που είπε για το σπέρμα θα πρέπει να προσέχει τις παρέες του δεν μπορεί δικονομικά να φέρει μηνύματα τρίτων. Εμείς ζητούμε μέσω μήνυσης να ελεγχθεί η τέλεση του αδικήματος της ψεύδους κατάθεσης. Κατέθεσε ψευδώς ότι αποδέχεται την κατηγορία και υιοθετεί το βούλευμα. Είναι ψευδές αυτό και αποδεικνύεται. Δεν υιοθέτησε το κομμάτι του βουλεύματος που αναφέρεται στην παιδοψυχολόγο. Πρώτη φορά απέδωσε κίνητρο για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζινας, ενώ κάτι τέτοιο δεν είχε κάνει ποτέ μέχρι τώρα, ούτε στην ανάκριση, ούτε στις συνεντεύξεις του ούτε στην αγωγή διαζυγίου. Εικάζει ο μάρτυρας ότι το κίνητρο για την απόπειρα ήταν η εκδίκηση. Η αλήθεια είναι ότι ήδη η κατηγορούμενη είχε κινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε:

«Συνέχεια έλεγε ο μάρτυρας πόσο φρόντιζε τα παιδιά η κ. Πισπιρίγκου. Έλεγε για ιδανική μητέρα, έχουμε συνεχείς αντιφάσεις, εδώ μας είπε ότι ήταν μπροστά σε επεισόδιο με πτώση οξυγόνου. Έδερνε την Τζωρτζίνα ακόμα και μετά την τετραπληγία και αυτό δείχνει κάτι για την προσωπικότητα του. Παροιμιώδη τα σφάλματα του πατέρα, φοβερές και οι αντιφάσεις του. Όταν πήγε στο νοσοκομείο διαπίστωσε ότι ο αναισθησιολογος έφτασε μετά από αυτόν και αυτό το είπε μόνο μετά από δική μου ερώτηση». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqoz6gg03r8x)

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε παιδίατρος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου

Η Μαρία Ηλιοπούλου, παιδίατρος από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, περιέγραψε τις στιγμές μετά την είσοδο της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο. «Μάθαμε ότι μπήκε το παιδί, και αποφασίσαμε να τρέξουμε το περιστατικό, να γίνουν όλες οι εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κάναμε άμεσα τα πάντα, δύο εγκεφαλογραφήματα κλπ. Τα κάναμε όσο πιο γρήγορα, λόγω της ευαισθησίας για το παιδί», είπε στην κατάθεσή της η γιατρός και συνέχισε: «Δύο εγκεφαλογραφήματα, μαγνητική τομογραφία, μιλήσαμε με καρδιολόγο είχε δει το παιδί πολύ πρόσφατα και δε χρειαζόταν να το ξαναδεί. Γενικά είχαμε αυξημένη ευαισθησία. Πιθανό επεισόδιο σπασμών ήταν η αιτία εισόδου. Δεν σταθήκαμε εκεί όμως, κάναμε νευρολογικό έλεγχο. Ιατρικά λέγεται απώλεια συνείδησης. Χάνει το παιδί την επαφή με το περιβάλλον και κάνει κινήσεις χωρίς να τις καταλαβαίνει. Μπορεί να χτυπιέται, μπορεί να πέσει κάτω, μπορεί να κάνει κινήσεις ασυναίσθητα. Συνήθως μετά το επεισόδιο το παιδί χαλαρώνει και κοιμάται. Στο εγκεφαλογράφημα φαίνεται σίγουρα. Εδώ όμως το εγκεφαλογράφημα ήταν φυσιολογικό». 

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η ιατρός, «κάναμε ακόμη και ειδική εξέταση με μόνιτορ, δεν υπήρχε τίποτα. Όλα ήταν φυσιολογικά, ακόμη και ο καρδιολογικός έλεγχος». Η ιατρός είπε ακόμη ότι την ημέρα που η Τζωρτζίνα έφτασε στο νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε για άλλα συμπτώματα στον νευρολόγο και για άλλα συμπτώματα στον καρδιολόγο. Όπως υποστήριξε, η ίδια είδε το παιδί μία φορά μόνο στο δωμάτιο του, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν φυσιολογική κατά την παραμονή της 9χρονης στο νοσοκομείο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ