Κοσμος

Στο Κίεβο ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ (βίντεο)

«Θα στηρίζουμε την Ουκρανία και τον λαό της»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέδρο Σάντσεθ, πρωθυπουργός της Ισπανίας
Πέδρο Σάντσεθ, πρωθυπουργός της Ισπανίας © EPA/STEPHANIE LECOCQ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Επίσκεψη Πέδρο Σάντσεθ στο Κίεβο - Το μήνυμα του πρωθυπουργού της Ισπανίας για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και τη ρωσική εισβολή

Στο Κίεβο βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ισπανίας. Ο Πέδρο Σάντσεθ είναι ένας ακόμη Ευρωπαίος ηγέτης που πηγαίνει να συναντήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Είχαν προηγηθεί χρονικά οι επισκέψεις Τζο Μπάιντεν και Τζόρτζια Μελόνι μεταξύ άλλων.

Σε μήνυμα του στα social media ο Πέδρο Σάντσεθ ανέφερε ότι η Ισπανία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού. Το μήνυμα είναι γραμμένο στα ισπανικά και τα ουκρανικά και συνοδεύεται από βίντεο.

«Επέστρεψα στο Κίεβο έναν χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου. Θα στηρίζουμε την Ουκρανία και τον λαό της μέχρι να επιστρέψει η ειρήνη στην Ευρώπη» επισημαίνεται. Στο βίντεο φαίνεται ο πρωθυπουργός της Ισπανίας να κατεβαίνει από το τρένο στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση, τον Σάντσεθ υποδέχθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα ο Ουκρανός υφυπουργός Εξωτερικών, ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Ισπανία και ο Ισπανός πρεσβευτής στην Ουκρανία.

Η Ισπανία στέλνει 6 Leopard στην Ουκρανία

Σημειώνεται ότι η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Μαργαρίτα Ρόβλες ανακοίνωσε την Τετάρτη (22/2) ότι θα σταλούν -σε πρώτη φάση- έξι άρματα μάχης Leopard 2A4 στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι αν κριθεί απαραίτητο θα σταλούν περισσότερα τανκς.

Τα συγκεκριμένα Leopard είναι «παροπλισμένα από το 2012 και θα χρειαστούν επισκευές», διευκρίνισε. Ο ισπανικός στρατός διαθέτει 347 τέτοια άρματα μάχης γερμανικής κατασκευής. Από αυτά, τα 108 είναι Leopard 2A4, παλαιότερα, και τα 239 είναι 2A6, πολύ πιο σύγχρονα.

Την περασμένη εβδομάδα 55 Ουκρανοί στρατιωτικοί έφθασαν στην Ισπανία για να εκπαιδευτούν στα γερμανικά Leopard.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ