Qatargate: Αστυνομική έφοδος στα γραφεία της ΜΚΟ No Peace Without Justice
Στόχος η κατάσχεση εγγράφων
Qatargate: Η ιταλική οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της ΜΚΟ No Peace Without Justice
Η ιταλική οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έφοδο στα γραφεία της ΜΚΟ No Peace Without Justice, στη Ρώμη.
Πρόκειται για τον μη κυβερνητικό οργανισμό με επικεφαλής τον Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, ο οποίος παρέμεινε επί δύο μήνες έγκλειστος σε φυλακή του Βελγίου για την υπόθεση Qatargate και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η σημερινή επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας είχε ως στόχο την κατάσχεση εγγράφων για να εξακριβωθεί αν η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνέβαλε στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προερχόμενου από το Κατάρ και το Μαρόκο, για λογαριασμό του Αντόνιο Παντσέρι και της οικογένειάς του.
Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, στη Ρώμη βρίσκονται αυτές τις ημέρες Βέλγοι εισαγγελείς, για να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες με Ιταλούς συναδέλφους τους.
Qatargate: Κατέθεσε νέα έφεση η Εύα Καϊλή
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της Εύας Καϊλη, η πλευρά της έχει καταθέσει νέα έφεση που αναμένεται να εξεταστεί εντός 15 ημερών. Ο λόγος που οι συνήγοροι υπεράσπισής της αποφάσισαν να κινηθούν διαφορετικά αυτή τη φορά είναι διότι εάν δεν αποφάσιζαν να εφεσιβάλουν την απόφαση θα έπρεπε να περιμενουν δύο μήνες και όχι έναν μέχρι την επόμενη φορά που η πελάτισσά τους θα βρισκόταν ξανά ενώπιον του προδικαστικού τμήματος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας «Le Soir», ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σβεν Μαρί, άσκησε την έφεση που είχε προαναγγείλει ήδη από την Πέμπτη και επιμένει, μάλιστα, η πελάτισσά του να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον Πιερ Αντόνιο Πάντσερι, τον πρώην ευρωβουλευτή ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.