Έκκληση Μπορέλ (ΕΕ) για άμεση αποστολή όπλων στην Ουκρανία
«Πολύ περισσότερα πρέπει να γίνουν και πολύ πιο γρήγορα»
Η Δύση πρέπει να παράσχει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και να επιταχύνει τις παραδόσεις της, δήλωσε σήμερα Κυριακή (19/2) ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.
«Πολύ περισσότερα πρέπει να γίνουν και πολύ πιο γρήγορα. Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Πρέπει να αυξήσουμε και να επιταχύνουμε την στρατιωτική μας υποστήριξη» σημείωσε ο Μπορέλ στην ομιλία που απηύθυνε στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Ο Μπορέλ, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα μετά την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλας, σημείωσε επίσης ότι υποστηρίζει την πρόταση της Εσθονίας για την αγορά από την ΕΕ εκ μέρους των χωρών μελών της πυρομαχικών για την Ουκρανία.
«Συμφωνώ απολύτως με την πρόταση της πρωθυπουργού της Εσθονίας και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και θα λειτουργήσει» σημείωσε ακόμη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.
Δέσμευση φον ντερ Λάιεν για περισσότερα όπλα στην Ουκρανία
Νωρίτερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατέστησε σαφές ότι η ΕΕ θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ουκρανία και δεσμεύτηκε ότι η αμυντική βιομηχανία θα στηριχτεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες.
«Οι φίλοι, οι σύμμαχοι και οι εταίροι της Ουκρανίας, αντιλήφθηκαν από την αρχή πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και στο εσωτερικό, αλλά και με τις ΗΠΑ» δήλωσε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Και τόνισε ότι ο ελεύθερος κόσμος δεν θα δεχτεί ποτέ τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου του Βλάντιμιρ Πούτιν ή το «ιμπεριαλιστικό σχέδιό του».
«Ποδοπατά το διεθνές δίκαιο. Η Δύση δεν θα δεχτεί ποτέ να στέλνονται τανκς σε γειτονικές χώρες. Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε ο κόσμος να μην υποφέρει από τον πόλεμο του Πούτιν» σημείωσε.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ακόμη πως η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο στην άμυνά της και στη βιομηχανία εξοπλισμών. «Όπως και στην πανδημία με τις φαρμακευτικές εταιρείες, έτσι και τώρα θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να επιταχύνουμε την παραγωγή» ανέφερε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Οι τεχνικοί που βρίσκονται στο σημείο διαπίστωσαν φθορές
Η υπόθεση παίρνει τώρα νέα τροπή
Η εκτόξευση της xAI στα 250 δισ. δολάρια φέρνει τον Μασκ πιο κοντά από ποτέ στο όριο-ορόσημο
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ υπόσχεται «ενδελεχή και απολύτως διαφανή» έρευνα
Τι είναι ο νέος διεθνής οργανισμός που εισηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ
Eνώ το ανθρώπινο λάθος έχει «σχεδόν αποκλειστεί»
Έκρηξη σε μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές της αφγανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών των Ταλιμπάν
Τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση, οι επιβάτες προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί
Απίστευτα βίαιη η σύγκρουση των τρένων
Ο Ντόναλντ Τραμπ ως ο άξονας γύρω από τον οποίο αναδιατάσσονται θεσμοί και συμπεριφορές
Ένα γαλλικό προηγούμενο, διαφωτιστικό για επίδοξους «τιμωρούς του συστήματος»
Η Κοπεγχάγη απέχει από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ καθώς οξύνεται η ένταση με τις ΗΠΑ
Το ίντερνετ θα αποκατασταθεί όταν «οι συνθήκες είναι κατάλληλες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.