Κοσμος

Συρία: Διασώστες απεγκλώβισαν δύο φορές από τα χαλάσματα μητέρα και μωρό (βίντεο)

Μέσα σε τρεις ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασώστες στη Συρία ψάχνουν επιζώντες στα χαλάσματα κτιρίων μετά τον σεισμό
Διασώστες στη Συρία ψάχνουν επιζώντες στα χαλάσματα κτιρίων μετά τον σεισμό @SyriaCivilDef/Twitter

Σεισμός στη Συρία - Μητέρα και νεογέννητο μωρό σώθηκαν δύο φορές μέσα σε τρεις ημέρες από τα ερείπια

Στη Συρία διασώστες απεγκλωβισαν για δεύτερη φορά μέσα τρία 24ωρα από τα χαλάσματα κτιρίου μια μητέρα και το νεογέννητο μωρό της.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ντίμα ήταν έγκυος επτά μηνών όταν σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία.

Το σπίτι της στην πόλη Τζινταϊρίς στο βόρειο τμήμα της Συρίας υπέστη σοβαρές ζημιές. Διασώστες απεγκλώβισαν τη γυναίκα, η οποία στη συνέχεια γέννησε πρόωρα σε νοσοκομείο της πόλης Αφρίν.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Syrian American Medical Society (SAMS)», η μητέρα μαζί με τον νεογέννητο γιο της, Αντνάν, επέστρεψαν στο σπίτι μετά τον τοκετό, καθώς δεν υπήρχε κανένα διαθέσιμο προσωρινό καταφύγιο.

Ωστόσο, η κατοικία κατέρρευσε ολοσχερώς. Μητέρα και παιδί παγιδεύτηκαν για δεύτερη φορά στα ερείπια. Διασώστες τούς απεγκλώβισαν. Το νεογέννητο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο στο Αφρίν με ίκτερο και αφυδάτωση. Η μητέρα υπέστη τραύματα στην πλάτη και τα πόδια.

Η Ντίμα έχει πάρει εξιτήριο και ζει με τον άνδρα της, τον Αμπντούλ Ματζίν, σε αντίσκηνο, πηγαίνοντας καθημερινά στο νοσοκομείο, προκειμένου να δει από κοντά το νεογέννητο παιδί της.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα 24ωρα του καταστροφικού σεισμού είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου το συγκλονιστικό βίντεο με το μωρό που γεννήθηκε στα χαλάσματα κτιρίου που κατέρρευσε στη Συρία. Η μητέρα του νεογέννητου απεγκλωβίστηκε νεκρή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ