Κοσμος

Η Νέα Ζηλανδία κλείνει σχολεία και ακυρώνει πτήσεις ενόψει του κυκλώνα Γκαμπριέλ

Τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σφοδρό το χτύπημα του κυκλώνα Γκαμπριέλ στη Νέα Ζηλανδία
© Youtube / Extreme Weather

Νέα Ζηλανδία: Οι προετοιμασίες για το πέρασμα του κυκλώνα Γκαμπριέλ και η πορεία του φαινομένου

Η Νέα Ζηλανδία προετοιμάζεται για το πέρασμα του κυκλώνα Γκαμπριέλ, λαμβάνοντας σειρά μέτρων προκειμένου οι πολίτες να παραμείνουν ασφαλείς. 

Σύμφωνα με το BBC, τα σχολεία σε όλο το Όκλαντ θα κλείσουν τη Δευτέρα (13.2). Συγκεκριμένα, περισσότερα από 36 σχολεία και πανεπιστήμια θα κλείσουν τις πόρτες τους παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη εντολή από το Υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε η RNZ, ενώ το δίκτυο λεωφορείων InterCity θα μειώσει επίσης τις υπηρεσίες του. Σύμφωνα με το MetService της Νέας Ζηλανδίας, θυελλώδεις άνεμοι έχουν ήδη καταγραφεί στο Βόρειο Νησί την Κυριακή, με μερικούς να φτάνουν τα 140 χλμ/ώρα (87 mph). «Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια στιγμή που ολόκληρο το Βόρειο Νησί ήταν σε προειδοποίηση ανέμου», είπε η Λίζα Μάρεϊ, επικεφαλής του Weather Communications για το MetService και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα τεράστιο καιρικό σύστημα που επηρεάζει τη χώρα. Ακραίες βροχοπτώσεις και άνεμοι αναμένονται για πολλές περιοχές του Βόρειου Νησιού, συνοδευόμενες από εκπληκτικές θάλασσες κατά μήκος των βόρειων και ανατολικών ακτών και σημαντική καταιγίδα κοντά και λίγο πριν από το κέντρο του κυκλώνα».

Auckland gets taster of what Cyclone Gabrielle is dishing up | Newshub

Η Air New Zealand ανακοίνωσε ότι ακυρώνει πολλές διεθνείς πτήσεις τη Δευτέρα. Σε συνέντευξη Τύπου με τοπικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Κρις Χίπκινς, κάλεσε για άλλη μια φορά τους κατοίκους σε όλο το Auckland να ελαχιστοποιήσουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, προτρέποντας όσους μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι να το κάνουν.

«Περιμένουμε ότι πλησιάζουν έντονα καιρικά φαινόμενα, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι. Προσπαθήστε εάν πρέπει να αποφύγετε τις μετακινήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα ή βεβαιωθείτε πως δε χρειάζεται να εκκενώσετε την περιοχή σας», είπε ο Χίπκινς στους δημοσιογράφους. Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο μπορεί να περιμένουν 350-450 mm (13-18 ίντσες) βροχής, 120-140 km/h (75-87 mph) ριπές ανέμου, επικίνδυνα κύματα και παράκτιες πλημμύρες.

Οι κόκκινες προειδοποιήσεις του MetService για έντονη βροχόπτωση παραμένουν σε ισχύ έως την Τρίτη για τη Northland, το Auckland, το Tairawhiti Gisborne βόρεια του Tolaga Bay και το Coromandel.

Cyclone Gabrielle already wreaking havoc across New Zealand

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ