Κοσμος

Ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια οι ζημιές του σεισμού στην Τουρκία

Η εκτίμηση του οίκου Fitch

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σεισμός στην Τουρκία ισοπέδωσε σπίτια
Ο σεισμός στην Τουρκία ισοπέδωσε σπίτια © EPA/ABIR SULTAN

Σεισμός Τουρκία - Η εκτίμηση του οίκου Fitch για το κόστος των ζημιών από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου

Οι οικονομικές ζημίες που σχετίζονται με τον σεισμό στην Τουρκία που προκάλεσε καταστροφές και στη Συρία αναμένεται να «ξεπεράσουν τα 2 δισεκ. δολάρια» και «μπορεί να φθάσουν τα 4 δισεκ. δολάρια ή και παραπάνω».

Αυτά ανακοίνωσε μεταξύ άλλων σήμερα Πέμπτη (9/2) ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch. Και διευκρίνισε ότι τα ποσά που έχουν ασφαλιστική κάλυψη είναι «πολύ πιο χαμηλά», «ίσως γύρω στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια».

Οι εικόνες καταστροφής που κατέγραψαν drone στην Τουρκία είναι αποκαλυπτικές. Ολόκληρες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου, το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 17.000 ανθρώπους.

«Δεν θα εκπλαγώ αν οι νεκροί φτάσουν τις 50.000» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι «θα χρειαστούν πάνω από 20 χρόνια για να επανέλθει η περιοχή».

Την ίδια στιγμή οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα χαλάσματα στην Τουρκία εξανεμίζονται, καθώς η επιχείρηση διάσωσης έχει μπει πλέον στο τέταρτο 24ωρο μετά τον σεισμό.

Τουρκία: Λιγοστεύουν τα χρονικά περιθώρια - Εξανεμίζονται οι ελπίδες | 9/2/2023 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ