Κοσμος

Qatargate: «Πυρά» Δημητρακόπουλου για τον Αντόνιο Παντσέρι

«Είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε ψευδώς την κυρία Καϊλή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Qatargate - Καϊλή: «Πυρά» Δημητρακόπουλου για Παντσέρι
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Qatargate: «Πυρά» Δημητρακόπουλου για Παντσέρι - «Είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε ψευδώς την κυρία Καϊλή»

Σε νέα δήλωση προχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, όπως δημοσιεύει ο ιταλικός τύπος για την υπόθεση Qatargate.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Stampa, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Μετά τη συμφωνία του με τη βελγική δικαιοσύνη ο Αντόνιο Παντσέρι μίλησε και είμαι βέβαιος ότι κατηγόρησε, ψευδώς, την κυρία Καϊλή»

Παράλληλα, σύμφωνα με το ιταλικό μέσο, πρόσθεσε: «Είναι ένα βελγικό νομικό παράδοξο, το ότι σε εγκληματίες που ομολογούν και μετανοούν, απονέμεται χάρη, ενώ όσοι μάχονται για την αθωότητά τους βρίσκονται στη φυλακή και υποσκάπτεται το τεκμήριο της αθωότητάς τους».

Αυτά ανέφερε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που βρίσκεται στις βέλγικες φυλακές Χάρεν.

Η ιταλική εφημερίδα, τέλος, γράφει ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισήμανε ξανά πως η πελάτισσά του υπέστη «βασανιστήρια» στη φυλακή.

Qatargate: «Πυρά» Δημητρακόπουλου για τον Αντόνιο Παντσέρι

Ελεύθερος άνευ όρων ο Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από σχεδόν δύο μήνες φυλάκισης, αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων από τη βελγική δικαιοσύνη ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα. Πρόκειται για τον υπεύθυνο της ΜΚΟ, No Peace Without Justice, o οποίος είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας του «Qatargate».

Όπως υπογραμμίζεται στην ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Il Fatto Quotidiano, «η απόφαση να αποφυλακισθεί ο Φιγκά Ταλαμάνκα ελήφθη μετά την ανάκρισή του από τους εισαγγελείς, την Παρασκευή το πρωί». «Στον φάκελο της έρευνας υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία οδήγησαν στην απόφαση να αποφυλακιστεί», δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την Ιl Fatto Quotidiano, ελήφθη από τον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ και «θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες εξελίξεις και σε ό,τι αφορά τα άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην έρευνα και τα οποία έχουν συλληφθεί, αλλά και σε σχέση με τους δυο ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο, οι οποίοι είναι όλο και πιο πιθανό να ανακριθούν από τον Κλεζ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ