Κοσμος

Βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση με σφυρί στον Πολ Πελόζι

Τι κατέγραψε η κάμερα αστυνομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση με σφυρί στον Πολ Πελόζι - Η στιγμή που φτάνει η αστυνομία
© Twitter

Επίθεση στον Πολ Πελόζι: Το βίντεο - ντοκουμέντο από κάμερα αστυνομικών - H κλήση του επιχειρηματία στις αρχές

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με σφυρί που δέχθηκε ο Πολ Πελόζι μέσα στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο πριν από περίπου τρεις μήνες βρήκε μόλις σήμερα (27.1) το φως της δημοσιότητας. Η επίθεση καταγράφηκε από την κάμερα σώματος αστυνομικών που έσπευσαν στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι μετά από κλήση στις αστυνομικές αρχές. 

Το βίντεο δείχνει αστυνομικούς να πλησιάζουν το σπίτι και στη συνέχεια να ανοίγει η πόρτα με τον Πολ Πελόζι να στέκεται δίπλα στον ύποπτο Ντέιβιντ Ντε Πάπ. Οι δύο άνδρες διακρίνονται να κρατούν ένα σφυρί, με τους αστυνομικούς να τους ζητούν να το αφήσουν στο πάτωμα, όταν ο δράστης ξεκινά την επίθεση στον επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί πέφτουν πάνω στον δράστη, την ώρα που ο Πελόζι παραμένει ακίνητος στο πάτωμα. Από τη στιγμή που ο Πελόζι ανοίγει την πόρτα, μέχρι και τη στιγμή της επίθεσης, μεσολαβούν 14 δευτερόλεπτα. 

Οι εισαγγελείς δημοσίευσαν επίσης βίντεο ασφαλείας της αστυνομίας από το εξωτερικό του σπιτιού. Σε αυτό ο ύποπτος εμφανίζεται να κρατά πολλές τσάντες, ανάμεσά τους και ένα μεγάλο σακίδιο στην αυλή έξω από το σπίτι του Πελόζι. Μάλιστα, διακρίνεται να βγάζει το σφυρί από την τσάντα. Στη συνέχεια, το βίντεο τον δείχνει να χρησιμοποιεί το σφυρί για να εισβάλει στο σπίτι. 

Η στιγμή που ο Πολ Πελόζι καλεί τις αρχές - Τι λέει στους αστυνομικούς

Επιπλέον, κυκλοφόρησε το περιεχόμενο της κλήσης του Πολ Πελόζι στο 911, όπου προσπαθεί να εκφράσει όσα συμβαίνουν στο σπίτι του. Αρχικά, φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. «Υποθέτω ότι κάλεσα κατά λάθος», είπε στην αρχή της κλήσης. «Υπάρχει ένας κύριος εδώ που απλά περιμένει τη γυναίκα μου να επιστρέψει. Απλώς την περιμένει να επιστρέψει. Αλλά δεν πρόκειται να είναι εδώ για μέρες, οπότε υποθέτω ότι θα πρέπει να περιμένει», ακουγεται να λέει ο Πολ Πελόζι. 

«Αυτός ο κύριος μόλις μπήκε στο σπίτι και θέλει να περιμένει τη γυναίκα μου να γυρίσει σπίτι. Μόλις μπήκε στο σπίτι», είπε ο Πελόζι στους αστυνομικούς. Όταν ρωτήθηκε για το αν γνώριζε το άτομο, ο Πελόζι απαντά: «Όχι. Δεν ξέρω ποιος είναι. Μου λέει να μην κάνω τίποτα». 

Ο 42χρονος δράστης κατηγορείται για απόπειρα φόνου, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, κακοποίηση ηλικιωμένων, διάρρηξη κατοικίας και απειλή δημόσιου λειτουργού για την επίθεση της 28ης Οκτωβρίου στον 82χρονη Πολ Πελόζι. Ο δράστης δηλώνει αθώος.  Κατά την επίθεση, ο Πολ Πελόζι υπέστη κάταγμα στο κρανίο και τραύματα στα χέρια. 

Με πληροφορίες από NBC News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ