Κοσμος

Φανάρι «μεταμφιεσμένο» σε λαγό κρίθηκε άκρως κακόγουστο και «εκδιώχθηκε»

Άσχημη έναρξη της νέας χρονιάς στην Κίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φανάρι «μεταμφιεσμένο» σε λαγό κρίθηκε άκρως κακόγουστο και «εκδιώχθηκε»

Κινεζική Πρωτοχρονιά - Το τεράστιο κουνέλι σε κεντρική πλατεία - Ο στολισμός που προκάλεσε αντιδράσεις

Άρον άρον απομακρύνθηκε ένα τεράστιο φανάρι για την Κινεζική Πρωτοχρονιά, σε σχήμα κουνελιού, το οποίο είχε τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο στην πόλη Τσονγκίνγκ στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο BBC News, κάτοικοι παραπονέθηκαν ότι «ήταν πολύ άσχημο».

Ο συγκεκριμένος λαγός - φανάρι έγινε viral στα social media, για τους λάθους λόγους όμως καθώς τα περισσότερα σχόλια ήταν επικριτικά.

«Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Τι φρύδια είναι αυτά; Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα “γιορτινό” κουνέλι» έγραψε ένας από τους χρήστες στα social media, κάνοντας λόγο για ντροπή και ζητώντας να απομακρυνθεί άμεσα από την πλατεία Sangxia.

«Λες και είναι κουνέλι - ξωτικό» έγραψε ένας άλλος, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αποδοκιμασία του για την επιλογή της δημοτικής αρχής. 

Στην κινεζική κουλτούρα το κουνέλι είναι σύμβολο ευγένειας και χαράς.

Χαμός στην Κίνα με το μπλε κουνέλι στα πρωτοχρονιάτικα γραμματόσημα

Σημειώνεται ότι έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει και η σχετική πρωτοχρονιάτικη σειρά από γραμματόσημα στην Κίνα με πρωταγωνιστή ένα μπλε κουνέλι με κόκκινα μάτια.

«Κακό», «σατανικό», «τρομακτικό» και «τερατώδες», ορισμένα από τα σχόλια των χρηστών στα social. Δημιουργός του ο διακεκριμένος Κινέζος ζωγράφος, Huang Yongyu -πίνακας του οποίου είχε πωληθεί 2,46 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία το 2017.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το γραμματόσημο... ξεπούλησε, όπως αναμενόταν, από την πρώτη ημέρα, με την τιμή πώλησης να αυξάνεται δύο φορές στη συνέχεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ