Ο Τραμπ μπέρδεψε την πρώην σύζυγό του με μια γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό
«Δεν είναι ο τύπος μου και δεύτερον, αυτό δεν συνέβη ποτέ»
HΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ μπέρδεψε την πρώην σύζυγό του με μια γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που κατηγορείται από τη δημοσιογράφο Ε.Τζιν Κάρολ ότι την βίασε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, την μπέρδεψε σε μια φωτογραφία με την πρώην σύζυγό του, τη Μάρλα Μέιπλς, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο.
Ο 76χρονος Τραμπ αναμένεται να εμφανιστεί στις 10 Απριλίου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε μια δίκη για δυσφήμιση της 79χρονης Κάρολ η οποία υποστηρίζει ότι την βίασε στα δοκιμαστήρια ενός καταστήματος το 1995 ή το 1996.
Και οι δύο τους έδωσαν ένορκη κατάθεση τον περασμένο Οκτώβριο για την υπόθεση αυτή. Ο Τραμπ, που συμμετείχε στη διαδικασία μέσω βιντεοκλήσης, επανέλαβε την αμυντική γραμμή του: «Το λέω με μεγάλο σεβασμό: πρώτον, (η Κάρολ) δεν είναι ο τύπος μου και δεύτερον, αυτό δεν συνέβη ποτέ». Όμως όταν του έδειξαν μια φωτογραφία του ιδίου και της Κάρολ, από μια δεξίωση, απάντησε: «Αυτή είναι η Μάρλα, η γυναίκα μου». Χρειάστηκε να παρέμβει η δικηγόρος του, η Αλίνα Χάμπα, για να τον διορθώσει.
Trump mistakes a photo of rape accuser E. Jean Carroll for ex-wife Marla Maples in deposition slip-up
— New York Daily News (@NYDailyNews) January 19, 2023
“That’s Marla, yeah. That’s my wife.”
The '90s-era photo was of him and Carroll.https://t.co/94WHtj4Eyx
Ο Τραμπ ήταν παντρεμένος από το 1993 μέχρι το 1999 με την ηθοποιό Μάρλα Μέιπλς, 59 ετών. Γνώρισε την τρίτη σύζυγό του, τη Μελάνια, το 1998.
Η Κάρολ, πρώην αρθρογράφος στο περιοδικό Elle, προσέφυγε εναντίον του Τραμπ το 2019 κατηγορώντας τον ότι την δυσφήμισε επειδή χαρακτήρισε «παντελώς ψευδείς» τους ισχυρισμούς της ότι την βίασε. Δήλωνε, όπως και στην κατάθεσή του, ότι η δημοσιογράφος «δεν ήταν ο τύπος του» και οι δικηγόροι του επέμεναν ότι τον κάλυπτε τότε η προεδρική ασυλία.
Για την κατηγορία του βιασμού η Κάρολ δεν μπορούσε να τον μηνύσει το 2019 επειδή το αδίκημα είχε παραγραφεί. Όμως στις 24 Νοεμβρίου 2022 τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης (Adult Survivors Act) που επιτρέπει, για έναν χρόνο, στα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων να προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια εναντίον των δραστών. Αυτόν τον νόμο εκμεταλλεύτηκε η πρώην δημοσιογράφος και προσέφυγε εναντίον του Τραμπ για «δυσφήμιση», «βιαιοπραγία» και «επίθεση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οκτώ μέλη πληρώματος και τρεις επιβάτες, μέλη του προσωπικού του υπουργείου, ανάμεσα στους νεκρούς
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.