- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ μπέρδεψε την πρώην σύζυγό του με μια γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό
«Δεν είναι ο τύπος μου και δεύτερον, αυτό δεν συνέβη ποτέ»
HΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ μπέρδεψε την πρώην σύζυγό του με μια γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που κατηγορείται από τη δημοσιογράφο Ε.Τζιν Κάρολ ότι την βίασε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, την μπέρδεψε σε μια φωτογραφία με την πρώην σύζυγό του, τη Μάρλα Μέιπλς, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο.
Ο 76χρονος Τραμπ αναμένεται να εμφανιστεί στις 10 Απριλίου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε μια δίκη για δυσφήμιση της 79χρονης Κάρολ η οποία υποστηρίζει ότι την βίασε στα δοκιμαστήρια ενός καταστήματος το 1995 ή το 1996.
Και οι δύο τους έδωσαν ένορκη κατάθεση τον περασμένο Οκτώβριο για την υπόθεση αυτή. Ο Τραμπ, που συμμετείχε στη διαδικασία μέσω βιντεοκλήσης, επανέλαβε την αμυντική γραμμή του: «Το λέω με μεγάλο σεβασμό: πρώτον, (η Κάρολ) δεν είναι ο τύπος μου και δεύτερον, αυτό δεν συνέβη ποτέ». Όμως όταν του έδειξαν μια φωτογραφία του ιδίου και της Κάρολ, από μια δεξίωση, απάντησε: «Αυτή είναι η Μάρλα, η γυναίκα μου». Χρειάστηκε να παρέμβει η δικηγόρος του, η Αλίνα Χάμπα, για να τον διορθώσει.
Trump mistakes a photo of rape accuser E. Jean Carroll for ex-wife Marla Maples in deposition slip-up
— New York Daily News (@NYDailyNews) January 19, 2023
“That’s Marla, yeah. That’s my wife.”
The '90s-era photo was of him and Carroll.https://t.co/94WHtj4Eyx
Ο Τραμπ ήταν παντρεμένος από το 1993 μέχρι το 1999 με την ηθοποιό Μάρλα Μέιπλς, 59 ετών. Γνώρισε την τρίτη σύζυγό του, τη Μελάνια, το 1998.
Η Κάρολ, πρώην αρθρογράφος στο περιοδικό Elle, προσέφυγε εναντίον του Τραμπ το 2019 κατηγορώντας τον ότι την δυσφήμισε επειδή χαρακτήρισε «παντελώς ψευδείς» τους ισχυρισμούς της ότι την βίασε. Δήλωνε, όπως και στην κατάθεσή του, ότι η δημοσιογράφος «δεν ήταν ο τύπος του» και οι δικηγόροι του επέμεναν ότι τον κάλυπτε τότε η προεδρική ασυλία.
Για την κατηγορία του βιασμού η Κάρολ δεν μπορούσε να τον μηνύσει το 2019 επειδή το αδίκημα είχε παραγραφεί. Όμως στις 24 Νοεμβρίου 2022 τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης (Adult Survivors Act) που επιτρέπει, για έναν χρόνο, στα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων να προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια εναντίον των δραστών. Αυτόν τον νόμο εκμεταλλεύτηκε η πρώην δημοσιογράφος και προσέφυγε εναντίον του Τραμπ για «δυσφήμιση», «βιαιοπραγία» και «επίθεση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Στους 450.000 έφθασαν οι εκτοπισμένοι από τον Λίβανο
«Όσοι δεν καταθέσουν τα όπλα θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που το Τελ Αβίβ πλήττει εθνικές υποδομές του Ιράν
Απορρίφτηκε το αίτημα Τραμπ για άνευ όρων παράδοση της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους κατά του Ιράν
«Εχθρό» χαρακτήρισε το Ιράν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.