Κοσμος

Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ για βιασμό

Το χρονικό της υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε περαστικά στον Τζο Μπάιντεν που έχει κορωνοϊό
Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε περαστικά στον Τζο Μπάιντεν που έχει κορωνοϊό © Photo by Pete Marovich/Getty Images/Ideal Image

Ντόναλντ Τραμπ: Μήνυση για βιασμό τη δεκαετία του 1990 - Οι ισχυρισμοί της συγγραφέα Τζιν Κάρολ

Η συγγραφέας Τζιν Κάρολ μήνυσε τον Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ για τον βιασμό της τη δεκαετία του 1990.

Η Κάρολ, 78 ετών σήμερα, είναι από τις πρώτες που υπέβαλαν αγωγή βάσει του νόμου Adult Survivors, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την Πέμπτη.

Ο πολιτειακός νόμος επιτρέπει στα θύματα να καταθέσουν αγωγές σεξουαλικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη για αξιώσεις που διαφορετικά θα είχαν υπερβεί την παραγραφή.

Ο πρώην πρόεδρος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του. Η Κάρολ ισχυρίζεται ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε καμαρίνι πολυτελούς πολυκαταστήματος της Νέας Υόρκης πριν από 27 χρόνια.

Ο νόμος για τους ενήλικες επιζώντες επιτρέπει στα θύματα να προσφύγουν εάν η σεξουαλική επίθεση συνέβη όταν ήταν άνω των 18 ετών και έλαβε χώρα σε ημερομηνία που υπερβαίνει τα χρονικά όρια που υπάρχουν για τα περισσότερα κακουργήματα.

Έχει ως πρότυπο τον πρόσφατο νόμο της πολιτείας για την παιδική κακοποίηση, ο οποίος ίσχυε για τα θύματα που είχαν κακοποιηθεί ως ανήλικοι.

Ο νόμος για την παιδική κακοποίηση, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2019, επέτρεπε στα θύματα να προσέλθουν εντός διετίας. Περίπου 11.000 αγωγές κατατέθηκαν στη Νέα Υόρκη εναντίον εκκλησιών, νοσοκομείων, σχολείων, κατασκηνώσεων και άλλων ιδρυμάτων βάσει του νόμου αυτού.

Η Κάρολ έχει επίσης μηνύσει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ για δυσφήμιση, αφού την κατηγόρησε ότι είπε ψέματα όταν δημοσιοποίησε για πρώτη φορά τους ισχυρισμούς της το 2019. Ο Τραμπ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της ως «μυθοπλασία». Η πολιτική δίκη για την υπόθεση αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 6 Φεβρουαρίου.

Η Alina Habba, δικηγόρος του Τραμπ, δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι, ενώ σέβεται και θαυμάζει τα άτομα που εμφανίζονται, «η υπόθεση αυτή αποτελεί δυστυχώς κατάχρηση του σκοπού του νόμου αυτού και κινδυνεύει να απονομιμοποιήσει την αξιοπιστία των πραγματικών θυμάτων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ