Κοσμος

Reuters: Οι Ευρωπαίοι κόβουν τη θέρμανση - Πόσο έχουν χαμηλώσει τον θερμοστάτη

Για εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιγότερες ώρες ανοίγουν το καλοριφέρ οι Ευρωπαίοι τον χειμώνα
Λιγότερες ώρες ανοίγουν το καλοριφέρ οι Ευρωπαίοι τον χειμώνα © Pixabay

Λιγότερες δαπάνες για θέρμανση στην Ευρώπη τον χειμώνα - Τα στοιχεία για τα νοικοκυριά

Κάτοικοι στην Ευρώπη έχουν περιορίσει την ενέργεια που καταναλώνουν για τη θέρμανση, ακολουθώντας τις οδηγίες των κυβερνήσεων σε κράτη - μέλη για εξοικονόμηση προκειμένου να βγει ο χειμώνας.

Ακρίβεια και πόλεμος στην Ουκρανία έχουν περιορίσει τις δαπάνες των νοικοκυριών που προορίζονται για τη θέρμανση, με τον θερμοστάτη στα νοικοκυριά να κατεβαίνει κατά μέσο όρο σχεδόν έναν βαθμό, όπως μετέδωσε το Reuters.

Με βάση τα στοιχεία από εκατοντάδες «έξυπνα» θερμόμετρα που εγκαταστάθηκαν σε νοικοκυριά σε όλη την ήπειρο από την εταιρεία Tado με έδρα το Μόναχο, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στις κυβερνητικές εκκλήσεις για μείωση της κατανάλωσης παρά την πτώση της θερμοκρασίας με την έλευση του χειμώνα υπό τον φόβο και του υψηλού κόστους.

Σημειώνεται ότι τον χειμώνα του 2021 - 2022 το ποσοστό των σπιτιών με ενεργοποιημένη θέρμανση σε όλη την Ευρώπη ξεπέρασε το 90% στις 28 Νοεμβρίου. Τα προηγούμενα τρία χρόνια, το όριο αυτό είχε ξεπεραστεί εβδομάδες νωρίτερα, στις 7, 12 και 5 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου το Politico είχε αναφερθεί στις έριδες μεταξύ γραφειοκρατών της Κομισιόν για τον θερμοστάτη και τη θερμοκρασία που πρέπει να μπαίνει μετά τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που ανακοίνωσε η επικεφαλής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ