Κοσμος

Ζεύγος πιλότων χάθηκε σε αεροπορικά δυστυχήματα με διαφορά 16 χρόνων

Η γυναίκα ήταν συγκυβερνήτης στην πτήση της Yeti Airlines που συνετρίβη στο Νεπάλ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νεπάλ-Συντριβή αεροσκάφους: Η γυναίκα που ήταν συγκυβερνήτης στην πτήση της Yeti Airlines είχε χάσει τον σύζυγό της επίσης σε αεροπορικό δυστύχημα.

Η συγκυβερνήτης της πτήσης που συνετρίβη στο Νεπάλ την Κυριακή έχασε τον σύζυγό της σε αεροπορικό δυστύχημα 16 χρόνια νωρίτερα, όπως γνωστοποιήθηκε. Η Anju Khatiwada ήταν συγκυβερνήτης της πτήσης 691 της Yeti Airlines όταν αυτή έπεσε σε φαράγγι κοντά στην τουριστική πόλη Pokhara, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο σύζυγός της Dipak Pokhrel ήταν επίσης συγκυβερνήτης μιας πτήσης της Yeti Airlines όταν έχασε τη ζωή του - και ο θάνατός του ήταν αυτός που ώθησε την Anju να ακολουθήσει αυτή την καριέρα..

Συντετριμμένη από την απώλειά της, μόνη με το μικρό τους παιδί, η θλίψη της Anju έγινε η κινητήριος δύναμή της.

«Ήταν μια αποφασιστική γυναίκα που στάθηκε στα όνειρά της και εκπλήρωσε τα όνειρα του συζύγου της», δήλωσε συγγενής της.

Ο Dipak βρισκόταν στο πιλοτήριο ενός αεροπλάνου Twin Otter prop, το οποίο μετέφερε ρύζι και τρόφιμα στη δυτική πόλη Jumla, όταν κατέπεσε και τυλίχθηκε στις φλόγες τον Ιούνιο του 2006, σκοτώνοντας και τους εννέα επιβαίνοντες.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Anju βρισκόταν στο δρόμο για να γίνει πιλότος, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια για να εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ. Μόλις απέκτησε τα απαραίτητα πτυχία της, εντάχθηκε στην Yeti Airlines.

Πρωτοπόρος για τον χώρο, η Anju ήταν μία από τις μόλις έξι γυναίκες που απασχολούσε η αεροπορική εταιρεία ως πιλότους και είχε πετάξει σχεδόν 6.400 ώρες. Ωστόσο, στην προχθεσινή πτήση της βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με όλους τους επιβαίνοντες.