Κοσμος

Νεπάλ: Συνετρίβη αεροσκάφος με 72 επιβαίνοντες (βίντεο)

Το αρνητικό ρεκόρ δυστυχημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεπάλ: Τουλάχιστον 16 νεκροί στη συντριβή αεροσκάφους με 72 επιβαίνοντες (εκπρόσωπος του στρατού)
Screenshot/ Twiiter/ @BNONews

Νεπάλ: Συνετρίβη αεροσκάφος με 72 επιβαίνοντες

Αεροσκάφος με 72 επιβαίνοντες συνετρίβη στην περιοχή Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Yeti Airlines, στην οποία ανήκει.

Τοπικός αξιωματούχος που μίλησε στο κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα διευκρίνισε πως το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση προς την Ποχάρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού, συνετρίβη κοντά στον ποταμό Σέτι.

Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι έχουν ανασυρθεί οι σοροί τουλάχιστον 16 ανθρώπων, προσθέτοντας ότι πρόκειται για προσωρινό απολογισμό, ενώ τόνισε ότι «το αεροπλάνο έγινε κομμάτια».

«Επέβαιναν σε αυτό 68 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος… ομάδες διάσωσης μεταβαίνουν στο σημείο, δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας Στουνταρσάν Μπαρταούλα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νεπάλ: Το αρνητικό ρεκόρ σε αεροπορικά δυστυχήματα

Το Νεπάλ, όπου βρίσκονται τα οκτώ από τα 14 ψηλότερα βουνά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Έβερεστ, έχει ρεκόρ αεροπορικών δυστυχημάτων.

Τον Μάιο του 2022, και οι 22 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων Ινδών, σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο Tara συνετρίβη.

Το 2016, και οι 23 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος της  ίδιας αεροπορικής εταιρείας που εκτελούσε το ίδιο δρομολόγιο συνετρίβη μετά την απογείωση.

Τον Μάρτιο του 2018, συνέβη μια συντριβή US-Bangla Air στο διεθνές αεροδρόμιο Tribhuvan,με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους  51 επιβαίνοντες.

Μια πτήση της Sita Air συνετρίβη τον Σεπτέμβριο του 2012 ενώ έκανε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Tribhuvan, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους  19 άτομα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ