- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Η αύξηση της απασχόλησης παγκοσμίως θα μειωθεί φέτος στο ήμισυ
Η αύξηση της απασχόλησης παγκοσμίως αναμένεται να επιβραδυνθεί σημαντικά στο 1% φέτος συγκριτικά με 2% το 2022, έχοντας δεχθεί πλήγμα από τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία, τον υψηλό πληθωρισμό και την πιο σφιχτή νομισματική πολιτική, όπως ανέφερε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).
Παράλληλα, ο αριθμός των ανέργων στον κόσμο αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 εκατ. στα 208 εκατ. το 2023, ενώ ο πληθωρισμός θα ροκανίσει τους πραγματικούς μισθούς, ανέφερε η ILO σε έκθεση για τις παγκόσμιες τάσεις.
Η έλλειψη νέων θέσεων εργασίας θα πλήξει χώρες σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές ανακάμπτουν από το οικονομικό σοκ της πανδημίας και ο κορωνοϊός σαρώνει την Κίνα, αφού το Πεκίνο ήρε τους αυστηρούς περιορισμούς του lockdown.
«Η επιβράδυνση στην αύξηση της απασχόλησης παγκοσμίως σημαίνει ότι δεν αναμένουμε οι απώλειες που προκλήθηκαν κατά την κρίση της COVID-19 να ανακτηθούν πριν από το 2025», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σάμανς, διευθυντής του τμήματος ερευνών της Οργάνωσης και συντονιστής της τελευταίας αυτής έκθεσης.
Η πρόοδος στη μείωση των ανεπίσημων θέσεων εργασίας στον κόσμο πιθανόν επίσης να αντιστραφεί τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την ILO.
Η πρόβλεψη για την απασχόληση παγκοσμίως είναι χαμηλότερη από την προηγούμενη εκτίμηση της ILO για αύξηση κατά 1,5% το 2023.
«Η σημερινή επιβράδυνση σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχθούν θέσεις εργασίας χαμηλότερης ποιότητας, συχνά με πολύ χαμηλές αποδοχές, κάποιες φορές με ανεπαρκείς ώρες», ανέφερε η ILO. «Επιπλέον, καθώς οι τιμές αυξάνονται ταχύτερα από το ονομαστικό εισόδημα από την εργασία, η κρίση του κόστους διαβίωσης ωθεί περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια».
Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω εάν η παγκόσμια οικονομία επιβραδυνθεί, προσέθεσε η ILO.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Πώς φτάσαμε έως την επίθεση στο Ιράν;
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποσχέθηκαν την πιο άγρια επίθεση στην ιστορία
«Μετά τον θάνατο του Χαμενεΐ η Ισλαμική Δημοκρατία θα βρεθεί "στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας"» δηλώνει
Καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Η επόμενη μέρα στην Τεχεράνη μετά τον θάνατο του
Σκηνές πανικού μετά τα χτυπήματα από ΗΠΑ και Ισραήλ
Με ένα σύντομο προετοιμασμένο μήνυμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.