Κοσμος

Πέντε επιπλέον σελίδες απόρρητων εγγράφων βρέθηκαν στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν

Περιλαμβάνουν «ευαίσθητες» πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Πέντε επιπλέον σελίδες απορρήτων εγγράφων βρέθηκαν στην κατοικία του Τζο Μπάιντεν - Έρευνα διεξάγει η αμερικανική Δικαιοσύνη.
Τριγμούς στην κυβέρνηση Μπάιντεν προκαλεί η υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που βρέθηκαν στην οικία του αμερικανού προέδρου © EPA / Shawn Thew

ΗΠΑ: Πέντε επιπλέον σελίδες απορρήτων εγγράφων βρέθηκαν στην κατοικία του Τζο Μπάιντεν - Έρευνα διεξάγει η αμερικανική Δικαιοσύνη.

Πέντε επιπλέον σελίδες απόρρητων εγγράφων βρέθηκαν σε δωμάτιο δίπλα στο γκαράζ της οικογενειακής κατοικίας του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στο Ντέλαγουερ, όπως έκανε σήμερα γνωστό ο Λευκός Οίκος.

Τα έγγραφα, που χρονολογούνται από την περίοδο της αντιπροεδρίας του Τζο Μπάιντεν επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκαν την Πέμπτη και παραδόθηκαν άμεσα σε αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι άκρως απόρρητα έγγραφα είχε εντοπίσει το FBI στην εξοχική κατοικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον Μπάιντεν να ασκεί δριμεία κριτική, καθώς αυτό απαγορεύεται από το αμερικανικό Σύνταγμα και αποτελεί ποινικό αδίκημα. Μεταξύ άλλων στο σπίτι του Τραμπ το FBI είχε κατασχέσει έγγραφο για τα πυρηνικά ξένης χώρας.

«Ο Λευκός Οίκος συνεργάζεται στενά με την Επιτροπή Εθνικών Αρχείων και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με την ανακάλυψη αυτού που φαίνεται να είναι αρχεία από την περίοδο της προεδρίας Ομπάμα - Μπάιντεν, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και λίγα διαβαθμισμένα έγγραφα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σάουμπερ, ειδικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, όταν έγιναν οι πρώτες αποκαλύψεις για απόρρητα έγγραφα στην κατοικία του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το CNN, τα απόρρητα έγγραφα εντοπίστηκαν 10 ημέρες πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή την Τρίτη 10/1.

ΗΠΑ: Έρευνα της Δικαιοσύνης για τα απόρρητα έγγραφα στο σπίτι του Μπάιντεν

Τη διεξαγωγή έρευνας για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ.

Ο Ρόμπερτ Χουρ, που έχει εργαστεί στον τομέα της τρομοκρατίας και της εταιρικής απάτης, θα ηγηθεί της έρευνας, επιβεβαιώνει ο Γκάρλαντ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ