Κοσμος

Άκρως απόρρητα έγγραφα σε γραφείο του Τζο Μπάιντεν

Ξεκίνησε έρευνα - Η πρώτη αντίδραση από τον Λευκό Οίκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε σε γραφείο του άκρως απόρρητα έγγραφα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε σε γραφείο του άκρως απόρρητα έγγραφα © EPA

Τζο Μπάιντεν - Τα άκρως απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν σε γραφείο του την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ - Σε εξέλιξη η έρευνα

Σε γραφείο που χρησιμοποιούσε ο Τζο Μπάιντεν, την περίοδο που πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20 άκρως απόρρητα έγγραφα.

Όπως μετέδωσε το NBC, τα άκρως απόρρητα έγγραφα αφορούν το χρονικό διάστημα που ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στη δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

«Ο Λευκός Οίκος συνεργάζεται στενά με την Επιτροπή Εθνικών Αρχείων και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με την ανακάλυψη αυτού που φαίνεται να είναι αρχεία από την περίοδο της προεδρίας Ομπάμα - Μπάιντεν, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και λίγα διαβαθμισμένα έγγραφα» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σάουμπερ, ειδικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με το CNN, τα απόρρητα έγγραφα εντοπίστηκαν 10 ημέρες πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή σήμερα Τρίτη (10/1).

Υπενθυμίζεται ότι άκρως απόρρητα έγγραφα είχε εντοπίσει το FBI στην εξοχική κατοικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον Μπάιντεν να κρίνει δριμεία κριτική, καθώς αυτό απαγορεύεται από το αμερικανικό Σύνταγμα και αποτελεί ποινικό αδίκημα. Μεταξύ άλλων στο σπίτι του Τραμπ το FBI είχε κατασχέσει έγγραφο για τα πυρηνικά ξένης χώρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ