Κοσμος

Μήνυμα Μενέντεζ στον Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά: «Απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές»

Η ανάρτησή του στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπομπ Μενέντεζ
© EPA / MICHAEL REYNOLDS

Ελληνοτουρκικά: Η ανάρτηση του Μπομπ Μενέντεζ με αποδέκτη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις απειλές της Τουρκίας στην Ελλάδα

Σαφές μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά, τις προκλήσεις και τις απειλές κατά της Ελλάδας έστειλε σήμερα (6.1) με ανάρτησή του στο Twitter ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ

Συγκεκριμένα, ο Μπομπ Μενέντεζ έγραψε: «Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας νατοϊκής χώρας» επισημαίνει, παραθέτοντας δημοσίευμα της Καθημερινής με τον Τούρκο πρόεδρο να απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους Ταϊφούν αν δεν «συμπεριφέρεται σωστά».

Ο Μπομπ Μενέντεζ έκανε τη δήλωση για τον Ερντογάν όχι απλώς ως γερουσιαστής των Δημοκρατικών, αλλά υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ. Μάλιστα, από τον λογαριασμό της Επιτροπής στο Twitter έγραψε: «Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας νατοϊκής χώρας. Αυτοί οι παράλογοι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν». 

Ελληνοτουρκικά: Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Γαύδο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε ανήμερα των Θεοφανίων στο ακριτικό νησί της Γαύδου, από όπου θέλησε να στείλει διπλό μήνυμα, υποστηρίζοντας ότι «έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δύναμη ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μια δύναμη αυτοπεποίθησης».

«Το πρώτο μήνυμα αφορά την προσήλωση της κυβέρνησής μας στη στήριξη όλων των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το δεύτερο μήνυμα είναι ευρύτερο: «Θέλω να επαναλάβω εδώ από τη Γαύδο ότι η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δύναμη ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μια δύναμη αυτοπεποίθησης. Γνωρίζουμε ότι με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο μπορούμε να λύνουμε τις όποιες διαφορές μας ειρηνικά. Το έχουμε εξάλλου αποδείξει οριοθετώντας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο και με την Ιταλία. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να πορευτούμε προκειμένου να επιλύσουμε και τις όποιες άλλες διαφορές έχουμε με τους γείτονές μας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpl8qq0j2pq1)

Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας, δεν θα μείνει αναπάντητο» 

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που «προκαλεί μέρα και νύχτα», ενώ δήλωσε ότι «μόλις χθες παρενόχλησαν και πυροβόλησαν τους ψαράδες μας στο Αιγαίο».

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Δεν έχουμε λάβει θετική απάντηση από την Ελλάδα σε καμία από τις πρωτοβουλίες μας. Μόλις χθες παρενόχλησαν και πυροβόλησαν τους ψαράδες μας στο Αιγαίο. Είναι η Ελλάδα που προκαλεί μέρα και νύχτα. Κάνουν ό,τι κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση εναντίον μας αναπάντητη. Παρά τα όσα έχουν κάνει, εμείς λέμε να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου.

» Εμείς λέμε, πριν πέσει το χιόνι στα βουνά, "συνέλθετε και πατήστε τα πόδια σας στο έδαφος". Τους έχουμε προειδοποιήσει και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε. "Σταματήστε την προκλητική σας συμπεριφορά. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Λέμε ας μιλήσουμε". Δυστυχώς, βλέπουμε προβλήματα από την άλλη πλευρά. "Το έχετε κάνει αυτό στην ιστορία", τα αποτελέσματα είναι γνωστά», δήλωσε σήμερα (6.1) ο Χουλουσί Ακάρ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ