Κοσμος

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας, δεν θα μείνει αναπάντητο»

Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό το πρωί της Πέμπτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ
© EPA / TOMS KALNINS

Ελληνοτουρκικά: Οι προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ για πυροβολισμούς της Ελλάδας κατά Τούρκων ψαράδων και οι «προειδοποιήσεις»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που «προκαλεί μέρα και νύχτα», ενώ δήλωσε ότι «μόλις χθες παρενόχλησαν και πυροβόλησαν τους ψαράδες μας στο Αιγαίο».

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Δεν έχουμε λάβει θετική απάντηση από την Ελλάδα σε καμία από τις πρωτοβουλίες μας. Μόλις χθες παρενόχλησαν και πυροβόλησαν τους ψαράδες μας στο Αιγαίο. Είναι η Ελλάδα που προκαλεί μέρα και νύχτα. Κάνουν ό,τι κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση εναντίον μας αναπάντητη. Παρά τα όσα έχουν κάνει, εμείς λέμε να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου.

» Εμείς λέμε, πριν πέσει το χιόνι στα βουνά, "συνέλθετε και πατήστε τα πόδια σας στο έδαφος". Τους έχουμε προειδοποιήσει και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε. "Σταματήστε την προκλητική σας συμπεριφορά. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Λέμε ας μιλήσουμε". Δυστυχώς, βλέπουμε προβλήματα από την άλλη πλευρά. "Το έχετε κάνει αυτό στην ιστορία", τα αποτελέσματα είναι γνωστά», δήλωσε σήμερα (6.1) ο Χουλουσί Ακάρ

Ελληνοτουρκικά: Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για την παρενόχληση στο Φαρμακονήσι

Σκάφος του τουρκικού λιμενικού φέρεται να παρενόχλησε εχθές Πέμπτη (5.1) νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός των εθνικών χωρικών υδάτων, ελληνικό περιπολικό, όχι απλώς πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, αλλά στοχεύοντας τον διεμβολισμό του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpl1mtd5ye2x)

To Λιμενικό Σώμα/ Ελληνική Ακτοφυλακή, ανακοίνωσε: «Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του. Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με την τουρκική ακταιωρό ν’ αποχωρεί προς τα τουρκικά παράλια».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpktmc875evl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ