Κοσμος

Σβήνουν οι ελπίδες στο Βιετνάμ για το παιδί που παγιδεύτηκε σε βάθος 35 μέτρων (βίντεο)

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διάσωση παιδιού στο Βιετνάμ - Σε βάθος 35 μέτρων ο 10χρονος - Η πτώση στον τσιμεντένιο σωλήνα και η επιχείρηση διάσωσης

Στο Βιετνάμ οι ελπίδες για να βγει ζωντανός ο 10χρονος που έπεσε σε τσιμεντένια τρύπα, βάθους 35 μέτρων, ολοένα και λιγοστεύουν.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου ο Θάι Λι Χάο Ναμ ήταν μαζί με φίλους του σε οικοδομή, αναζητώντας παλιοσίδερα, όταν έπεσε στην τρύπα, η οποία είχε ανοιχτεί για να τοποθετηθεί ένα από τα στηρίγματα της γέφυρας.

Το εργοτάξιο είχε στηθεί στη νότια επαρχία Ντονγκ Θαπ, όπως μετέδωσε το BBC.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης. Η παροχή οξυγόνου στο φρεάτιο συνεχίζεται, ωστόσο δεν υπάρχει πλέον καμία επικοινωνία με το αγόρι από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πρώτο 24ωρο το παιδί δεν σταματούσε να καλεί σε βοήθεια.

Ο 10χρονος στο Βιετνάμ παραμένει παγιδευμένος για τρίτο 24ωρο. Στην επιχείρηση διάσωσης συνδράμουν στρατιώτες και μηχανικοί. Βίντεο στα social media δείχνει μπουλντόζες να απομακρύνουν χώματα, νερό και λάσπες. Οι διασώστες κατέβασαν κάμερα στην τρύπα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εντοπίσουν την ακριβή θέση του παιδιού.

«Είναι πολύ πιθανό το αγόρι να έχει τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση και να μην τα καταφέρει» ανέφερε ο τοπικός αξιωματούχος Doan Tan Buu, υπογραμμίζοντας ότι οι ελπίδες για το παιδί σβήνουν.

Η ιστορία με το αγόρι που παγιδεύτηκε σε τσιμεντένια τρύπα στο Βιετνάμ ξύπνησε μνήμες από δραματικές διασώσεις παιδιών που έμειναν στην ιστορία.