Κοσμος

Στην τελευταία του κατοικία ο Πελέ - Η πομπή σε εικόνες και βίντεο

Εκατομμύρια άνθρωποι στους δρόμους του Σάο Πάολο

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κηδεία Πελέ στη Βραζιλία - Το τελευταίο αντίο στους δρόμους στην πομπή μέχρι το νεκροταφείο του Σάο Πάολο

Τον Πελέ αποχαιρέτησαν εκατομμύρια άνθρωποι στη Βραζιλία. Η κηδεία του θρυλικού ποδοσφαιριστή που πέθανε στα 82 του χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης για το μεγάλο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, το οποίο δεν είναι πια εδώ.

Ο Πελέ κατέκτησε τρία Μουντιάλ με τη Βραζιλία και ξεπέρασε τα 1.000 γκολ στη λαμπρή καριέρα του. Παράλληλα, ο «βασιλιάς» έγινε πρεσβευτής του ποδοσφαίρου στα πέρατα της Γης.

Μετά την 24ωρη αγρυπνία, η πομπή που μετέφερε το φέρετρο στο νεκροταφείο Ecumenical Memorial Necropolis ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/1), συνοδεία πλήθους κόσμου.

Η πομπή πέρασε μεταξύ άλλων από τη γειτονιά, όπου ζει η μητέρα του Πελέ, Σελέστ Αράντες (100 ετών).

Όπως φαίνεται σε εικόνες και βίντεο που μετέδωσαν βραζιλιάνικα και διεθνή ΜΜΕ, πλήθος κόσμου έκλεισε τους δρόμους από τους οποίους περνούσε η πομπή, με αποτέλεσμα η διαδικασία να εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς. Η ταφή του Πελέ στο νεκροταφείο πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική τελετή.

Συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα του Πελέ στο γήπεδο της Σάντος πριν από την κηδεία

Το φέρετρο με τη σορό του Πελέ ήταν σκεπασμένο με τη σημαία της Βραζιλίας.

Το τελευταίο 24ωρο βρισκόταν στο γήπεδο «Vila Belmiro» της Σάντος για το τελευταίο αντίο.

Περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι –σύμφωνα με ανακοίνωση της Σάντος– πέρασαν από τις 15:00 (τοπική ώρα) της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα του Πελέ, από το γήπεδο της ομάδας στο Σάο Πάολο για να αποχαιρετίσουν τον «βασιλιά».

Μεταξύ των ανθρώπων που βρέθηκαν στο γήπεδο της Σάντος ήταν ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Η κηδεία του Πελέ στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας σε εικόνες

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, στους δρόμους του Σάο Πάολο στη Βραζιλία υπήρξε κοσμοπλημμύρα, καθώς το φέρετρο με τη σορό του Πελέ μεταφέρθηκε στην οροφή πυροσβεστικού οχήματος.

Ακολούθησε η πομπή μέχρι το νεκροταφείο και την τελευταία κατοικία του «βασιλιά», ο οποίος παρά τη μεγάλη του λάμψη είχε και μια αθέατη πλευρά που αρκετοί μνημονεύουν και μετά τον θάνατό του