Κοσμος

Άντριου Τέιτ: Τα tweet με την Γκρέτα Τούνμπεργκ και το κουτί της πίτσας ΔΕΝ πρόδωσαν το κρησφύγετό του

Η ρουμανική αστυνομία ήξερε ήδη πού κρυβόταν ο μισογύνης ράπερ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντριου Τέιτ και Γκρέτα Τούνμπεργκ
Άντριου Τέιτ και Γκρέτα Τούνμπεργκ © Instagram | EPA/Jessica Gow

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ο Άντριου Τέιτ και η πίτσα - Το αιχμηρό tweet της ακτιβίστριας για τον μισογύνη Tik Toker και τη σύλληψή του στη Ρουμανία

Φαρμακερή ανάρτηση από την Γκρέτα Τούνμπεργκ για τον Άντριου Τέιτ, τον μισογύνη TikToker που συνελήφθη στη Ρουμανία για trafficking και βιασμό.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν άφησε ασχολίαστες τις πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ ότι η αστυνομία στη Ρουμανία έφθασε στα ίχνη του Άντριου Τέιτ από ένα κουτί... πίτσας σε βίντεο στο οποίο εξαπέλυε επίθεση εναντίον της.

Η νεαρή ακτιβίστρια «κάρφωσε» τον μισογύνη TikToker, γράφοντας: «Αυτά συμβαίνουν όταν δεν ανακυκλώνεις τα κουτιά της πίτσας σου».

Μόνο που τα πράγματα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας στη Ρουμανία για την καταπολέμηση της μαφίας DIICOT, Ραμόνα Μπόλα, εξήγησε σε νεότερες δηλώσεις της ότι οι αστυνομικοί ήξεραν πού βρισκόταν ο Άντριου Τέιτ πολύ πριν ξεκινήσει η αντιπαράθεση του μισογύνη ράπερ με την Τούνμπεργκ στα social media. Απλώς, το κουτί της πίτσας ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη γνώριζαν οι αρχές.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι ο Τέιτ είχε αναρτήσει τα προηγούμενα 24ωρα στιγμιότυπα στο Twitter με τοποθεσίες στη Ρουμανία, οι οποίες «διασταυρώθηκαν» από τις αρχές μέσω του Google Street View. Το κουτί της πίτσας, επομένως, δεν ήταν αυτό που οδήγησε στη σύλληψή του, καθώς η αστυνομική επιχείρηση βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη.

Η επίθεση Άντριου Τέιτ στην Γκρέτα Τούνμπεργκ και το κουτί της πίτσας που έγινε viral στα social

Η αστυνομία στη Ρουμανία περίμενε 9 μήνες για να επιστρέψει στη χώρα ο Άντριου Τέιτ. Τον Απρίλιο του 2022, μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει ήδη μια έφοδο στο σπίτι του, το οποίο έκτοτε βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση.

Η είδηση ότι κατάφερε να τον εντοπίσει στο Βουκουρέστι μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media -μία εκ των οποίων είχε «αποδέκτη» την Γκρέτα Τούνμπεργκ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς οι αστυνομικοί ειχαν ήδη βρει πού κρυβόταν ο Τέιτ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην μποξέρ είχε αναρτήσει στα social μια φωτογραφία όπου στέκεται δίπλα σε μια Bugatti, ισχυριζόμενος ότι έχει στην κατοχή του 33 πολυτελή αυτοκίνητα (σ.σ. τα οποία και εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου). Την καλούσε, επίσης, να του στείλει ηλεκτρονική διευθυνση, προκειμένου να της προωθήσει ολόκληρη τη λίστα. Η Γκρέτα Τούμπεργκ απάντησε από κάτω με δικό της tweet, επισημαίνοντας, απευθυνόμενη στον TikToker: «Ναι, παρακαλώ διαφωτίστε με. στείλτε μου email στο smalldi***energy@getalife.com».

Ποιος είναι ο Άντριου Τέιτ - Οι σεξιστικές αναρτήσεις στα social media από τον μισογύνη Tik Toker

Ο Andrew Tate, ο οποίος υπήρξε παλαιότερα kickboxer, έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το ριάλιτι Big Brother το 2016, από το οποίο και απομακρύνθηκε μετά την εμφάνιση ενός βίντεο που τον έδειχνε να χτυπά μια γυναίκα.

Οι αναρτήσεις του στα social media έχουν προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων. Το ίδιο έχει συμβεί και με δηλώσεις του το 2017 ότι:

  • «Οι γυναίκες ανήκουν στο σπίτι» και ότι
  • «τα θύματα βιασμού φέρουν ευθύνη για την επίθεση».

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες δηλώσεις ήταν η αφορμή για να διαγραφεί οριστικά από το Twitter. Οργανώσεις για την προστασία θυμάτων από ενδοοικογενειακή βία τον έχουν επανειλημμένα χαρακτηρίσει «ακραίο μισογύνη». 

«Είμαι ρεαλιστής και όταν είσαι ρεαλιστής είσαι σεξιστής. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις τις ρίζες σου στην πραγματικότητα και να μην είσαι σεξιστής» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο ο μισογύνης Andrew Tate είχε αποκλειστεί από Instagram και Facebook, με τη Meta να τον χαρακτηρίζει «επικίνδυνο για οργανισμούς και απλούς χρήστες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ