Κοσμος

Ο «επικίνδυνος μισογύνης» Andrew Tate αποκλείστηκε από Instagram και Facebook

Οι σεξιστικές δηλώσεις του για τις γυναίκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Andrew Tate
Andrew Tate © Youtube / Layah Heilpern

Andrew Tate: Ο influencer με σεξιστικό περιεχόμενο, οι αντιδράσεις, ο μισογυνισμός και ο αποκλεισμός από Instagram και Facebook.

Παρελθόν από τις πλατφόρμες του Instagram και του Facebook αποτελεί ο «επικίνδυνος μισογύνης», Andrew Tate, ένας αμφιλεγόμενος influencer. H Meta τον απέκλεισε από τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα μετά από παραβίαση των πολιτικών της, κηρύσσοντάς τον επικίνδυνο για «οργανισμούς και απλούς χρήστες».  

Ο Andrew Tate, ο οποίος υπήρξε παλαιότερα kickboxer, έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το ριάλιτι Big Brother το 2016, από το οποίο και απομακρύνθηκε μετά την εμφάνιση ενός βίντεο που έδειχνε να χτυπά μια γυναίκα. Οι αναρτήσεις του στα social media έχουν προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων, όσο και οι δηλώσεις του το 2017 ότι «οι γυναίκες ανήκουν στο σπίτι», αλλά και ότι «τα θύματα βιασμού φέρουν ευθύνη για την επίθεση». Μάλιστα, οι συγκεκριμένες δηλώσεις ήταν η αφορμή για να διαγραφεί οριστικά από το Twitter. Οργανώσεις για την προστασία θυμάτων από ενδοοικογενειακή βία τον έχουν χαρακτηρίσει «ακραίο μισογύνη». 

Παρά τις αντιδράσεις, ο Andrew Tate κρατά την ίδια στάση έναντι των γυναικών και έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό αναρτώντας βίντεο με συμβουλές σε άνδρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί βίντεο του στο YouTube, όπου ο Tate περιέγραψε τον εαυτό του ως «απολύτως μισογύνη» «Είμαι ρεαλιστής και όταν είσαι ρεαλιστής είσαι σεξιστής. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις τις ρίζες σου στην πραγματικότητα και να μην είσαι σεξιστής». Πάντως, ο ίδιος έχει πει για τα βίντεό του στο Youtube ότι αποτελούν παρωδίες, με τον Andrew Tate να δηλώνει ότι «υποδύεται έναν κωμικό χαρακτήρα».

Για την ιστορία, o Andrew Tate ήταν ένθερμος υποστηρικτής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και εμφανίστηκε σε μια σειρά από podcast, συμπεριλαμβανομένων εκπομπών όπως το Infowars, με παρουσιαστή τον συνωμοσιολόγο Άλεξ Τζόουνς. 

Το TikTok έχει επίσης απαγορεύσει τον επίσημο λογαριασμό της Tate στην πλατφόρμα και εργάζεται για την αφαίρεση περιεχομένου που σχετίζεται με αυτόν που παραβιάζει τις οδηγίες. Τα βίντεο που χρησιμοποιούν hashtags που σχετίζονται με την Tate έχουν προβληθεί περισσότερες από 12,7 δισεκατομμύρια φορές. Η ομάδα υπεράσπισης του Ηνωμένου Βασιλείου Hope Not Hate αποκάλεσε τον Tate «επικίνδυνο μισογύνη» και κάλεσε περισσότερες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τον αποκλείσουν.

«Ο μισογυνισμός είναι μια μισητή ιδεολογία που δεν γίνεται ανεκτή στο TikTok», δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok. «Καταργούμε βίντεο και λογαριασμούς που παραβιάζουν την πολιτική μας εδώ και εβδομάδες». 

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ