Κοσμος

Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν δέχονται τη «συγγνώμη» της Sun

Τι αναφέρουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρι και η Μέγκαν δεν δέχονται τη «συγγνώμη» της Sun
© EPA/SASCHA STEINBACH

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ απορρίπτουν τη «συγγνώμη» της ταμπλόιντ The Sun για το άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν δέχονται τη συγγνώμη της ταμπλόιντ The Sun για το επικριτικό άρθρο που δημοσίευσε, χαρακτηρίζοντάς την «δημοσχετίστικο κόλπο» και επισημαίνοντας ότι η εφημερίδα δεν επικοινώνησε μαζί τους για να εκφράσει τη λύπη της.

Στο άρθρο, ο παρουσιαστής της γνωστής εκπομπής Top Gear Τζέρεμι Κλάρκσον έγραφε ότι «τη νύχτα δεν μπορεί να κοιμηθεί» επειδή «ονειρεύεται την ημέρα που θα διαπομπεύσουν γυμνή (τη Μέγκαν) στους δρόμους όλων των πόλεων της Βρετανίας ενώ το πλήθος θα φωνάζει "αίσχος" και θα της πετάει περιττώματα».

Ο ανεξάρτητος οργανισμός δημοσιογραφικής δεοντολογίας της Βρετανίας IPSO ανέφερε την Τρίτη ότι έλαβε 17.500 καταγγελίες διαμαρτυρίας – τις περισσότερες που έχουν γίνει ποτέ για οποιοδήποτε ρεπορτάζ από το 2014.

«Μολονότι το κοινό δικαιούται τη συγγνώμη της εφημερίδας για τα επικίνδυνα σχόλια της, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση εάν η Sun δεν συνέχιζε να εκμεταλλεύεται και να επωφελείται από το μίσος, τη βία και τον μισογυνισμό» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Χάρι και της Μέγκαν. «Μια πραγματική συγγνώμη θα ήταν μια μεταστροφή στα θέματα που καλύπτουν και τα δεοντολογικά πρότυπά τους μια και καλή. Δυστυχώς, κρατάμε μικρό καλάθι», πρόσθεσε.

Η Sun ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «λυπάται» για τη δημοσίευση του άρθρου, το οποίο έχει αποσυρθεί πλέον από τον ιστότοπο και το αρχείο της. Ο ίδιος ο Κλάρκσον είπε ότι «τρομοκρατήθηκε» από την οδύνη που προκάλεσε και υποσχέθηκε ότι «θα είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον».

Η εφημερίδα ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Στη Sun του περασμένου Σαββάτου, ο Τζέρεμι Κλάρκσον έγραψε ένα άρθρο με σχόλια για τη Δούκισσα του Σάσεξ. Προκάλεσε έντονη αντίδραση και οδήγησε σε μεγάλο αριθμό παραπόνων στην IPSO, την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή του Τύπου. Σε ένα tweet νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Τζέρεμι δήλωσε ότι είχε κάνει μια "αδέξια αναφορά σε μια σκηνή στο Game of Thrones", η οποία "δεν άρεσε σε πολύ κόσμο" και ότι "είναι τρομοκρατημένος που προκάλεσε τόσο πολύ πόνο". Είπε επίσης ότι θα είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον.Οι απόψεις των αρθρογράφων είναι δικές τους, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι με την ελεύθερη έκφραση έρχεται και η ευθύνη. "Εμείς στην The Sun λυπούμαστε για τη δημοσίευση αυτού του άρθρου και λυπούμαστε ειλικρινά. Το άρθρο έχει αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα και τα αρχεία μας. Η Sun έχει μια περήφανη ιστορία εκστρατειών, από το Help for Heroes μέχρι το Jabs Army και το Who Cares Wins, και πάνω από 50 χρόνια συνεργασίας με φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι εκστρατείες μας έχουν βοηθήσει να αλλάξει η Βρετανία προς το καλύτερο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ