Μουσικη

Πέθανε ο Maxi Jazz των Faithless

Σε ηλικία 65 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο Μάξι Τζαζ των Faithless
© EPA/VALENTIN FLAURAUD

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Maxi Jazz των Faithless - Τι έγραψε η σελίδα του συγκροτήματος

Πέθανε ο Maxwell Fraser, περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Maxi Jazz.

Ο τραγουδιστής και DJ ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως ο πρωταγωνιστής του βρετανικού ηλεκτρονικού συγκροτήματος Faithless από το 1995 έως το 2011 και το 2015.

Η σελίδα των Faithless στο Facebook ανέφερε: «Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι ο Maxi Jazz πέθανε χθες το βράδυ. Ήταν ένας άνθρωπος που άλλαξε τις ζωές μας με τόσους πολλούς τρόπους. Έδωσε το κατάλληλο νόημα και μήνυμα στη μουσική μας.

»Ήταν επίσης ένας υπέροχος άνθρωπος με χρόνο για όλους και μια σοφία που ήταν τόσο βαθιά όσο και προσιτή. Ήταν τιμή και, φυσικά, πραγματική ευχαρίστηση να δουλεύουμε μαζί του. Ήταν λαμπρός στιχουργός, DJ, βουδιστής , υπέροχη σκηνική παρουσία, λάτρης των αυτοκινήτων, ατέλειωτος ομιλητής, όμορφος άνθρωπος, ηθική πυξίδα και ιδιοφυΐα».

Ο Maxi Jazz ίδρυσε το The Soul Food Cafe System ως ένας DJ το 1984, έχοντας ανακαλύψει ένα χρόνο μόλις πριν την hip hop. Μετέφερε αυτόν τον ήχο στον πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό LWR, το 1987.

Το 1989, η Soul Food Cafe Band επιλέχθηκε από την Tam Tam Records, και ηχογραφήθηκε το album Original Groovejuice, Vol. 1. Ο Maxi ίδρυσε την Namu Records το 1992 με σκοπό να κυκλοφορήσει το υλικό της μπάντας σε τρία EP’s. Το γκρουπ επίσης έκανε περιοδεία ως support act σε διάφορους καλλιτέχνες όπως, Jamiroquai στο Άμστερνταμ, Soul II Soul στην Βαρκελώνη, Galliano στην Ελβετία και Jason Rebello στη Βραζιλία. Μετά τη διάλυσή τους, ο Maxi δούλεψε σε όλη την Ευρώπη, και συνεργάστηκε με τον Jah Wobble στο Heart album Invaders Of The, συνδυάζοντας και live εμφανίσεις με τον Wobble Collective.

Ο Maxi συνάντησε τον Rollo Armstrong σ’ ένα studio και σχημάτισαν τους Faithless, μαζί με τον Jamie Catto και την Sister Bliss. 

Το συγκρότημα έγινε αρχικά γνωστό με τα τραγούδια «Insomnia», «Salva Mea», «God Is a DJ» και «We come 1». Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους (από το 1995 έως το 2011), ηχογράφησαν έξι μουσικά στούντιο άλμπουμ και έχουν πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Faithless - Insomnia (Official 4K Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ