TV & Media

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη»: Η απολογία της «Sun» για τα σχόλια του Κλάρκσον για την Μέγκαν Μαρκλ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον άλλοτε παρουσιαστή του «Top Gear»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συγγνώμη της Sun για τον Τζέρεμι Κλάρκσον
© Getty Images/Ideal Image

Η «Sun» ζητά συγγνώμη για τα σχόλια του Τζέρεμι Κλάρκσον για τη Μέγκαν Μάρκλ

Με καθυστέρηση μερικών ημερών η εφημερίδα «Sun» δήλωσε ότι λυπάται που δημοσίευσε το σχόλιο του δημοσιογράφου Τζέρεμι Κλάρκσον για τη Δούκισσα του Σάσεξ. Η στήλη του, η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή, ανέφερε ότι «ονειρεύεται τη μέρα που θα την αναγκάσουν να παρελάσει γυμνή στους δρόμους κάθε πόλης της Βρετανίας, ενώ τα πλήθη θα φωνάζουν "Ντροπή!" και θα της πετούν κομμάτια περιττωμάτων».

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις, με την κόρη του Κλάρκσον, καθώς και πολλούς άλλους να μιλούν εναντίον του.

Η στήλη έγινε η στήλη με τα περισσότερα παράπονα που έχουν γίνει ποτέ, με τον Ανεξάρτητο Οργανισμό Τυπογραφικών Προτύπων να λαμβάνει περισσότερα από 20.800 παράπονα μέχρι τις 5 το απόγευμα της Τρίτης. Το άρθρο έχει έκτοτε αφαιρεθεί από τον ιστότοπο της The Sun κατόπιν αιτήματος του Κλάρκσον.

Η εφημερίδα ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Στη Sun του περασμένου Σαββάτου, ο Τζέρεμι Κλάρκσον έγραψε ένα άρθρο με σχόλια για τη Δούκισσα του Σάσεξ. Προκάλεσε έντονη αντίδραση και οδήγησε σε μεγάλο αριθμό παραπόνων στην IPSO, την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή του Τύπου. Σε ένα tweet νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Τζέρεμι δήλωσε ότι είχε κάνει μια "αδέξια αναφορά σε μια σκηνή στο Game of Thrones", η οποία "δεν άρεσε σε πολύ κόσμο" και ότι "είναι τρομοκρατημένος που προκάλεσε τόσο πολύ πόνο". Είπε επίσης ότι θα είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον.Οι απόψεις των αρθρογράφων είναι δικές τους, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι με την ελεύθερη έκφραση έρχεται και η ευθύνη. "Εμείς στην The Sun λυπούμαστε για τη δημοσίευση αυτού του άρθρου και λυπούμαστε ειλικρινά. Το άρθρο έχει αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα και τα αρχεία μας. Η Sun έχει μια περήφανη ιστορία εκστρατειών, από το Help for Heroes μέχρι το Jabs Army και το Who Cares Wins, και πάνω από 50 χρόνια συνεργασίας με φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι εκστρατείες μας έχουν βοηθήσει να αλλάξει η Βρετανία προς το καλύτερο».

Το άρθρο γνώμης του Κλάρκσον προέκυψε με αφορμή τον απόηχο της δεύτερης και τελευταίας σειράς επεισοδίων του ντοκιμαντέρ του Netflix, «Harry & Meghan», που έκανε το ντεμπούτο του στην πλατφόρμα την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτά τα επεισόδια, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ισχυρίζονται ότι στον πρίγκιπα Χάρι απαγορεύτηκε να δει τη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ, και ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έγινε έξαλλος με τον αδελφό του αφού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μετακομίσει στο εξωτερικό με τη σύζυγό του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ