Κοσμος

Μήνυμα Πούτιν για εσωτερική κατανάλωση: Θα νικήσουμε χωρίς να βλάψουμε την οικονομία μας

Επιρρίπτει ξανά την ευθύνη στη Δύση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία - Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι απώλειες στο πεδίο της μάχης είναι μια «κοινή τραγωδία»
© EPA/OLEG PETRASYUK

Πόλεμος στην Ουκρανία - Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι απώλειες στο πεδίο της μάχης είναι μια «κοινή τραγωδία»

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα πως οι απώλειες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι «μια κοινή τραγωδία» και πως συνεχίζει να θεωρεί τον ουκρανικό λαό «αδελφό έθνος» παρά την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας, όπως αποκαλεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν υποστήριξε πως οι εχθροί της Ρωσίας θέλουν να την δούν να αποσυντίθεται και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία αναγκάσθηκε να προβεί σε στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε δυτικές «προκλήσεις», μια θέση που το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν ως ψευδή.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ασφαλώς μια τραγωδία. Μια κοινή τραγωδία. Όμως δεν είναι το αποτέλεσμα της δικής μας πολιτικής, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής τρίτων χωρών», δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση των επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» της στην Ουκρανία χωρίς να βλάψει την οικονομία στρατιωτικοποιώντας την.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία θα βελτιώνει σταθερά και ήρεμα τις στρατιωτικές δυνάμεις της χωρίς να υπονομεύει την ποιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών για το ρωσικό λαό.

Ουκρανία - Παραδοχή Πούτιν: Η κατάσταση στις προσαρτημένες περιοχές είναι εξαιρετικά δύσκολη

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε χθες ότι η κατάσταση στις τέσσερις περιοχές της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας που έχει προσαρτήσει η Μόσχα χωρίς να τις έχει θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό της είναι «εξαιρετικά δύσκολη».

«Η κατάσταση στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκς όπως και στις επαρχίες Χερσώνα και Ζαπορίζια είναι εξαιρετικά δύσκολη» δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές σε βίντεο που απευθυνόταν στους εργαζόμενους στην υπηρεσία ασφαλείας (FSB), την υπηρεσία αντικατασκοπείας (SVR) και την προστασία υψηλών προσώπων (FSO) με την ευκαιρία της Ημέρας των Υπηρεσιών Ασφαλείας που γιορτάζεται στη Ρωσία στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Πούτιν χαιρέτισε το έργο των υπηρεσιών αυτών οι οποίες δρουν «στις νέες επαρχίες της Ρωσίας», διαβεβαιώνοντας ότι «οι άνθρωποι που ζουν εκεί, Ρώσοι πολίτες» εξαρτώνται από τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας για την «προστασία τους».

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

«Είναι απαραίτητο να καταστέλλουμε με σθεναρότητα τις ενέργειες των ξένων μυστικών υπηρεσιών και να εντοπίζουμε αποτελεσματικά τους προδότες, τους κατασκόπους και τους δολιοφθορείς» υπογράμμισε.

Τον Σεπτέμβριο η Μόσχα ανακοίνωσε την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών –του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας– τις οποίες εν μέρει ελέγχει ο ρωσικός στρατός μετά τη διεξαγωγή «δημοψηφισμάτων».

Ωστόσο, τον Νοέμβριο η Ουκρανία ανακατέλαβε τη Χερσώνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, καταφέροντας πλήγμα στη Μόσχα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ