Κοσμος

Το χριστουγεννιάτικο δώρο μιας γάτας στην οικογένειά της (εικόνες)

Προκάλεσε ταραχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάτα μετέφερε φίδι κάτω από χριστουγεννιάτικο δέντρο
© Facebook / Darling Downs Snake Catchers

Αυστραλία: Ένα επικίνδυνο φίδι με τοξικό δηλητήριο δώρο γάτας στην οικογένειά της για τα Χριστούγεννα

Ένα ιδιαίτερο δώρο άφησε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της οικογένειάς της μία γάτα. Μαζί με τα άλλα δώρα που είχαν ήδη τοποθετηθεί τακτικά κάτω από τα στολισμένα κλαδιά, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού βρήκαν ένα... φίδι. 

Ο Gunter Glaser των Darling Downs Snake Catchers, κλήθηκε σε σπίτι στο Κουίνσλαντ για να απομακρύνει ένα μαύρο φίδι με κόκκινη κοιλιά, περίπου 60 εκατοστών που μάζεψε η γάτα της οικογένειας. Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν από τους Darling Downs Snake Catchers δείχνουν το ερπετό κουλουριασμένο ανάμεσα στα δώρα στο σπίτι των Hampton στην Αυστραλία.

UNEXPECTANT CHRISTMAS PRESENT ........................... Call to Hampton for a small Red Bellied Black, which the cat brought in to the house. Still cute at this size..........Aye?

Posted by Darling Downs Snake Catchers 24/7 on Monday, December 19, 2022

«Μερικές φορές, όταν οι γάτες δαγκώνουν ένα φίδι πολύ άσχημα, πρέπει να υποβάλλονται σε ευθανασία», εξήγησε ο Glaser, διευκρινίζοντας ότι τόσο η γάτα, όσο και κανένα άλλο μέλος της οικογένειας δεν δέχθηκε τσίμπημα από το φίδι. Αλλά ούτε και το φίδι έφερε βαθιά τραύματα από τα δόντια της γάτας. 

Ο κυνηγός φιδιών είπε σε δηλώσεις του ότι η οικογένεια είχε ανακατέψει άλλα δώρα γύρω από το φίδι για να το συγκρατήσει μέχρι να φτάσουν οι ειδικοί για την απομάκρυνσή του. 

Τι θα γινόταν αν το φίδι δάγκωνε κάποιο μέλος της οικογένειας 

Ένα δάγκωμα μπορεί να ταλαιπωρήσει το θύμα του με αιμορραγία, πρήξιμο, ναυτία, έμετο, πονοκέφαλο, κοιλιακό άλγος, διάρροια, εφίδρωση, μυϊκό πόνο, αδυναμία και μαύρα ούρα. Τα φίδια, σαν το συγκεκριμένο που εντοπίστηκε στο σπίτι της οικογένειας στην Αυστραλία, θεωρείται ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στην ήπειρο. Συγκεκριμένα, το δηλητήριό του το κατατάσσει ως το δεύτερο πιο τοξικό φίδι στον κόσμο.

Ο κυνηγός φιδιών τον Νοέμβριο έζησε μία δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του, όταν ένα τέτοιο φίδι τον δάγκωσε και τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, τίποτα δεν τον πτόησε για να επέμβει σε νέο περιστατικό. 

View from my hospital bed. There was no pain from the bite, which is common for Eastern Browns. Some people have died...

Posted by Darling Downs Snake Catchers 24/7 on Saturday, November 26, 2022

«Ήμουν λίγο νευρικός –ήταν μόνο ένα μικρό φίδι– αλλά δεν έχει σημασία πόσο μεγάλα είναι, εξακολουθούν να είναι θανατηφόρα», είπε για το πρώτο φίδι που έπιασε μετά την ανάρρωσή του. «Έχω πιάσει τρία τέτοια φίδια από τότε. Αλλά πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός» πρόσθεσε. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ