Κοσμος

Πέθανε και το τέταρτο παιδί που είχε πέσει σε παγωμένη λίμνη στο Μπέρμιγχαμ

Ο 6χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρετανία: Πέθανε ο 6χρονος που είχε πέσει στην παγωμένη λίμνη - Άλλα τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους

Έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή το 6χρονο αγοράκι που έπεσε μέσα στα νερά της παγωμένης λίμνης στην κεντρική Αγγλία. Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η αστυνομία.

Άλλα τρία αγόρια, ηλικίας 11, 10 και 8 ετών, είχαν ανασυρθεί το απόγευμα της Κυριακής από τα παγωμένα νερά της λίμνης Μπαμπς Μιλ στο Σόλιχαλ, κοντά στο Μπέρμιγχαμ και πέθαναν λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με το BBC, τα παιδιά έπαθαν καρδιακή ανακοπή όταν βγήκαν από το παγωμένο νερό της λίμνης. Πιστεύεται ότι έπαιζαν στον πάγο στο Babbs Mill Park, στο Kingshurst.

Η Βρετανία πλήττεται από ένα κύμα ψύχους και χιόνια κάλυψαν μεγάλο μέρος της χώρας τη νύχτα της Κυριακής και τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία το βράδυ της Κυριακής ήταν η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί φέτος.

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι σήμερα το απόγευμα ο 6χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έχασε τη μάχη» με τον θάνατο, ανέφερε στο Twitter η αστυνομία του Γουέστ Μίντλαντς.

Οι αστυνομικοί συνέχιζαν τις έρευνες στη λίμνη αφού υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι και άλλα παιδιά μπορεί να είχαν πέσει μέσα όταν έσπασε ο πάγος. Σήμερα όμως ανακοίνωσαν ότι η έρευνα αυτή έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρηση διάσωσης των παιδιών, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν υπέστη «ήπια υποθερμία» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Βρετανία: Ο 10χρονος Τζακ πέθανε στην προσπάθειά του να σώσει τρία παιδιά από παγωμένη λίμνη

Ο 10χρονος Τζακ Τζόνσον βούτηξε στην παγωμένη λίμνη του Σόλιχαλ της Βρετανίας για να σώσει τρία άγνωστά του παιδιά που κινδύνευαν να πνιγούν. Το μικρό αγόρι έχασε τη ζωή του λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί με ανακοπή καρδιάς.

Η θεία του μικρού Τζακ περιέγραψε μέσα από ανάρτησή της στα social media την ηρωική προσπάθειά του. «Ο ανιψιός μου είδε ένα παιδί να περνάει μέσα από τον πάγο και έτρεξε, προσπάθησε να τον σώσει. Απλώς έχουμε καταρρεύσει. Πέθανε προσπαθώντας να σώσει τρία παλικάρια που ούτε καν ήξερε, ήταν καταπληκτικός».

«Ήταν η πιο καταστροφική μέρα στη ζωή της οικογένειάς μας», είπε ένας άλλος συγγενής, την ώρα που οικογενειακός φίλος αποκάλυψε ότι ο παππούς του αγοριού, τον οποίο ονόμασε Peter, «πήδηξε στη λίμνη για να προσπαθήσει να τους σώσει».

Η κοινότητα του Solihull συγκεντρώθηκε στο Babbs Mill Park το βράδυ της Δευτέρας (12.12) για να αποτίσει φόρο τιμής στα νεαρά αγόρια.