Κοσμος

Η στιγμή που Βίκτορ Μπουτ και Μπρίτνεϊ Γκράινερ επιβιβάζονται στο αεροπλάνο (βίντεο)

Οι πρώτες στιγμές ελευθερίας για τον «έμπορο του θανάτου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από την ανταλλαγή των κρατουμένων Βίκτορ Μπουτ και Μπρίτνεϊ Γκράινερ στο αεροδρόμιο
Εικόνα από την ανταλλαγή των κρατουμένων Βίκτορ Μπουτ και Μπρίτνεϊ Γκράινερ στο αεροδρόμιο © YouTube/Telegraph

Βίκτορ Μπουτ και Μπρίτνεϊ Γκράινερ - Η ανταλλαγή κρατουμένων σε βίντεο - Ελεύθερος ο «έμπορος του θανάτου»

Τον γύρο του διαδικτύου συνεχίζει να κάνει το βίντεο με τον Βίκτορ Μπουτ να ανεβαίνει στο αεροπλάνο που τον πήγε πίσω στη «μητέρα Ρωσία». Ο διαβόητος «έμπορος όπλων» είναι πλέον ελεύθερος.

Η κρατική τηλεόραση στη Ρωσία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα βίντεο και εικόνες από την απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ και την αναχώρησή της με προορισμό τις ΗΠΑ.

Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν σε ανταλλαγή κρατουμένων. H διάσημη Αμερικανίδα αθλήτρια του μπάσκετ αφέθηκε ελεύθερη με αντάλλαγμα τον «έμπορο του θανάτου». Οι δυο τους συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί:

US-Russia prisoner swap: Brittney Griner released for Russian arms dealer, Viktor Bout

Γιατί η Ρωσία είχε συλλάβει την Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Η 32χρονη παίκτρια είχε παραμείνει φυλακισμένη στη Ρωσία από τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 9 ετών για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η Γκράινερ, δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης και σταρ του γυναικείου πρωταθλήματος μπάσκετ των ΗΠΑ (WNBA) με τη φανέλα των Φοίνιξ Μέρκιουρι, αγωνιζόταν κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν στη ρωσική Εκατέρινμπουργκ.

Συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου, σε αεροδρόμιο της Μόσχας, επειδή στις αποσκευές της βρέθηκαν φυσίγγια ατμού που περιείχαν λάδι κάνναβης, ουσία που είναι απαγορευμένη στη Ρωσία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ