O Πούτιν δηλώνει έτοιμος για «συμφωνίες»
Xθες τόνιζε ότι θα συνεχίσει τα χτυπήματα στην Ουκρανία
Ρωσία: Η Μόσχα είναι έτοιμη για συμφωνίες σχετικά με την Ουκρανία, αλλά οι εταίροι εξαπάτησαν στο παρελθόν τη Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος Πούτιν
Μια μέρα αφότου δήλωνε ότι τα χτυπήματα στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας θα συνεχιστούν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα ότι η Ρωσία πιθανότατα θα πρέπει στο μέλλον να καταλήξει σε συμφωνίες αναφορικά με την Ουκρανία.
Ο Πούτιν ανέφερε ότι η Γερμανία και η Γαλλία –που μεσολάβησαν για συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ μεταξύ της Ουκρανίας και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το 2014 και το 2015– πρόδωσαν τη Ρωσία και τώρα χορηγούν όπλα στην Ουκρανία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιτέθηκε συγκεκριμένα στη Γαλλία και στη Γερμανία, που είχαν πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες του Μινσκ για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσόφωνων αυτονομιστών και Ουκρανών προ ετών, αλλά τώρα στέλνουν οπλικά συστήματα στην Ουκρανία και προφανώς αυτό δεν αρέσει καθόλου στη Μόσχα.
Αναγνωρίζει ωστόσο, και εκείνος όπως και πολλοί Δυτικοί, ότι για να μπορέσουν να επιτευχθούν συμφωνίες το προσεχές διάστημα, θα πρέπει να συμφωνηθούν και οι εγγυήσεις ασφαλείας που θα τις συνοδεύουν.
Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν έχει εντολή να εξαπολύσει ένα πρώτο προληπτικό πυρηνικό πλήγμα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, αλλά ότι τα ρωσικά προηγμένα υπερηχητικά όπλα θα διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα μπορεί να απαντήσει σθεναρά αν δεχτεί ποτέ επίθεση.
Αναφορικά με αυτές τις εγγυήσεις ασφαλείας ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα μεταξύ όλων των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων μερών.
Αναφερόμενος ειδικότερα στις ΗΠΑ, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι γίνονται επαφές ανάμεσα στις υπηρεσίες των δύο χωρών, που θα συνεχιστύν. Ο ίδιος εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι, έπειτα από την ανταλλαγή της Μπρίτνεϊ Γκράινερ με τον Βίκτορ Μπουτ, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλες ανταλλαγές αιχμαλώτων μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.