- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Πούτιν με σαμπάνια στο χέρι δηλώνει ότι θα συνεχίσει τα πλήγματά κατά ουκρανικών ενεργειακών υποδομών (βίντεο)
«Ποιος το ξεκίνησε;» ήταν η εξήγηση του
Bλαντιμίρ Πούτιν: Θα συνεχιστούν τα χτυπήματα στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τα πλήγματα κατά των ενεργειακών υποδομών θα συνεχιστούν στην Ουκρανία, όπου τα χτυπήματα που έχουν ήδη γίνει έχουν προκαλέσει μαζικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση εν μέσω χαμηλών χειμερινών θερμοκρασιών.
«Ναι, το κάνουμε, αλλά ποιος το ξεκίνησε;», δήλωσε ο Πούτιν στο περιθώριο εκδήλωσης απονομής μεταλλίων στο Κρεμλίνο, παρουσιάζοντας τους βομβαρδισμούς αυτούς ως απάντηση στην έκρηξη που κατέστρεψε τη γέφυρα της Κριμαίας, που είχε κατασκευάσει η Ρωσία, και άλλες επιθέσεις που αποδίδονται στο Κίεβο.
Το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετώπισαν έκτακτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση τις τελευταίες εβδομάδες.
Περίπου 15 επαρχίες στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.
«Οσον αφορά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, φυσικά ενδέχεται να αποδειχθεί μακρά διαδικασία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Διέψευσε, ωστόσο, φήμες που τον ήθελαν να διατάσσει και δεύτερη επιστράτευση για την ενίσχυση της πολεμικής προσπάθειας, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «άνευ νοήματος». Εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του κινδύνου πυρηνικής σύγκρουσης, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι η Ρωσία δεν εννοεί να εκτοξεύει ανεύθυνες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων.
Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι η εισβολή της Ρωσίας έγινε μονόδρομος λόγω της επιθετικής γραμμής των Δυτικών, οι οποίοι «ξεκίνησαν τον πόλεμο το 2014» με την ανατροπή του φιλορώσου τότε προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και τη σύγκρουση στο Ντονμπάς που ακολούθησε. Κατηγόρησε τη Δύση ότι αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως «δεύτερης κατηγορίας χώρα, που δεν έχει δικαίωμα ούτε να υπάρχει».
Κρεμλίνο: Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να «απελευθερώσουν» τμήματα της Ουκρανίας
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι δυνάμεις του εξακολουθούν να είναι έτοιμες να καταλάβουν τμήματα της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι είναι δικά της εδάφη.
Ερωτηθείς για τους στόχους της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι η Ρωσία πρέπει ακόμη να «απελευθερώσει» τμήματα των περιοχών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι είχε προσαρτήσει αυτές τις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας μετά τη διεξαγωγή των λεγόμενων «δημοψηφισμάτων» τον Σεπτέμβριο. Οι ψηφοφορίες απορρίφθηκαν ως ψευδείς και παράνομες από το Κίεβο, τη Δύση και την πλειοψηφία των χωρών στα Ηνωμένα Έθνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.