Κοσμος

Σε ξενοδοχείο μετέτρεψε το Twitter ο Έλον Μασκ (εικόνες)

Ανησυχία για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter - Γραφεία
© ΕPA

Έλον Μασκ - Καταγγελίες ότι έχει μετατρέψει τα γραφεία του Twitter σε δωμάτια ξενοδοχείου για τους υπαλλήλους

Εικόνες που θυμίζουν δωμάτια ξενοδοχείου έρχονται στο φως της δημοσιότητα από τα γραφεία του Twitter, την ίδια ώρα που πρώην εργαζόμενος αναφέρει ότι ο Έλον Μασκ μένει στα κεντρικά της εταιρείας από τότε που την αγόρασε.

Σε ένα tweet που πλέον έχει διαγραφεί, ο Μασκ δημοσίευσε ότι θα εργαζόταν και θα κοιμόταν στο γραφείο «μέχρι να διορθωθεί η οργάνωση», αλλά πλέον φαίνεται ότι κάτι τέτοιο αφορά και τους εργαζομένους του Twitter, τους οποίους κάλεσε να εγκαταλείψουν την τηλεργασία και να δουλέψουν πολλές ώρες και σε μεγάλη ένταση. 

Στο BBC δόθηκαν φωτογραφίες από καναπέδες που χρησιμοποιούνται ως κρεβάτια, ενώ σε μία άλλη  αίθουσα συνεδριάσεων έχει ένα ξυπνητήρι και μια φωτογραφία τοποθετημένη πάνω από ένα στρωμένο κρεβάτι.

Τα υπνοδωμάτια, ανέφερε το Bloomberg, λέγεται ότι φιλοξενούν επίσης προσωπικό από την Tesla και άλλες επιχειρήσεις που ανήκουν στον Μασκ και έρχονται να εργαστούν στο Twitter, «μερικοί από τους οποίους ταξιδεύουν στο Twitter για συναντήσεις εργασίας», είπαν πηγές στο δημοσίευμα.

Twitter - γραφεία
© BBC

Το Τμήμα Επιθεώρησης Κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε ότι διερευνά πιθανές παραβιάσεις μετά τις καταγγελίες, με τον επιχειρηματία να ισχυρίζει ότι η πόλη επιτίθεται σε εταιρείες επειδή παρέχουν κρεβάτια σε «κουρασμένους υπαλλήλους».

Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Καλιφόρνια, Σκοτ ​​Βίνερ, δήλωσε στο BBC την Τετάρτη: «Τώρα τους βάζει (τους εργαζόμενους) να κοιμούνται στο γραφείο. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν νοιάζεται πραγματικά για τους ανθρώπους. Δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που εργάζονται γι 'αυτόν».

Αλλά και ένας αξιωματούχος της Επιθεώρησης Κτιρίων είπε στον συνεργάτη του BBC, CBS News: «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κτίριο χρησιμοποιείται όπως προβλέπεται».

Twitter - Γραφεία
© BBC

Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2020, πριν την εξαγορά του Twitter, ο Έλον Μασκ είπε στους υπαλλήλους ότι θα μπορούσαν να εργάζονται από το σπίτι «για πάντα» εάν το επιθυμούσαν, επειδή τα μέτρα εξ αποστάσεως εργασίας κατά τη διάρκεια των περιορισμών της Covid είχαν επιτυχία.

Τον περασμένο μήνα όμως, ξεκαθάρισε ότι η εξ αποστάσεως εργασία θα τερματιστεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ