Κοσμος

Έρευνα των Αρχών του Σαν Φρανσίσκο για τα κρεβάτια στα γραφεία του Twitter

O Μασκ είχε ζητήσει από τους υπαλλήλους να δουλεύουν εξαντλητικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ: «Πέταξε» εκτός Twitter εργαζομένους χωρίς αποζημίωση - «Απολυθήκαμε επειδή είμαστε συνδικάτο»
Twitter © EPA/JOHN G. MABANGLO

Twitter: Οι Αρχές του Σαν Φρανσίσκο επιθεωρούν τα γραφεία που μετατράπηκαν σε υπνοδωμάτια

Τη Δευτέρα (5/12), οι εργαζόμενοι του Twitter που επέστρεψαν στην εργασία τους στην έδρα του κολοσσού στο Σαν Φρανσίσκο αντίκρισαν υπνοδωμάτια με στρώματα, κουρτίνες και γιγαντιαίες οθόνες τηλεπικοινωνιών. «Αναβάθμιση» σε σχέση με τις συνθήκες που είχε δει ένας υπάλληλος τον Νοέμβριο.

Σε μία φωτογραφία υπνοδωματίου που έφτασε στην κατοχή του Forbes φαίνεται ένα πορτοκαλί χαλί, ένα ξύλινο κομοδίνο και ένα κρεβάτι, όπως επίσης και ένα γραφείο και δύο πολυθρόνες γραφείου. Μία πηγή δήλωσε ότι δεν παρασχέθηκε καμία ανακοίνωση ή πλαίσιο στους υπαλλήλους και υποτίθεται ότι τα κρεβάτια είναι για να παραμείνουν οι υπάλληλοι «σκληροπυρηνικοί» και να μπορούν να διανυκτερεύσουν στο γραφείο.

Τον περασμένο μήνα, ο Έλον Μασκ έδωσε στους χιλιάδες υπαλλήλους που παρέμειναν στην εταιρεία την ευκαιρία να φύγουν ή να παραμείνουν υπό την προϋπόθεση ότι θα εργαστούν έντονα και εντατικά στη νέα εποχή του Twitter, το λεγόμενο «Twitter 2.0».

Στις αρχές Νοεμβρίου υπάλληος είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία, που τη έδειχνε να κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου με υπνόσακο και μάσκα ματιών για τον ύπνο. «Όταν η ομάδα σου πιέζει όλο το 24ωρο για να προλάβει τις προθεσμίες, μερικές φορές #SleepWhereYouWork» αναφέρει στο μήνυμά της.

«Επειδή κάποιοι έχουν χάσει το μυαλό τους, θα εξηγήσω: Το να κάνεις δύσκολα πράγματα απαιτεί θυσίες (χρόνος, ενέργεια κ.λπ.). Έχω “συμπαίκτες” σε όλο τον κόσμο που καταβάλλουν προσπάθειες, για να φέρουν κάτι νέο στη ζωή, οπότε είναι σημαντικό για εμένα να εμφανίζομαι για αυτούς και να κρατάω την ομάδα απερίσπαστη. Δουλεύω με εκπληκτικά ταλαντούχους και φιλόδοξους ανθρώπους εδώ στο Twitter και αυτή δεν είναι μια φυσιολογική στιγμή» έλεγε η υπάλληλος. 

Μια άλλη πηγή που παρέμεινε επίσης ανώνυμη, πρόσθεσε ότι πολλά από τα υπνοδωμάτια βρίσκονταν σε έναν όροφο που ήταν σε μεγάλο βαθμό άδειος. Σημείωσε ότι υπήρχαν σκουπίδια στους κάδους, πράγμα που σημαίνει οτι κάποιος μένει εκεί. «Οι άνθρωποι μένουν ήδη μέχρι αργά το βράδυ, οπότε έχει νόημα σε κάποιο βαθμό», ανέφερε η πηγή.

Mε φόντο τα παραπάνω, το Τμήμα Επιθεώρησης Κτιρίων της πόλης διερευνά πιθανές παραβιάσεις του οικοδομικού κώδικα, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. Αξιωματούχος του Τμήματος Επιθεώρησης Κτιρίων δήλωσε στον τοπικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό KQED: «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το κτίριο χρησιμοποιείται όπως προβλέπεται».

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου, ο Mασκ είχε ανακοινώσει στο Twitter ότι θα δούλευε και θα κοιμόταν στα εταιρικά γραφεία στην Market Street «μέχρι να διορθωθεί o οργανισμός». Ωστόσο, αυτό το tweet έχει διαγραφεί από τότε. Ο μεγιστάνας έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι κοιμόταν στα γραφεία των εταιρειών του, ακόμη και στο «εργοστάσιο» το 2018, αναφερόμενος στο εργοστάσιο της Tesla στο κοντινό Fremont της Καλιφόρνια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.