Διάβημα διαμαρτυρίας της Λιβύης για τις έρευνες νότια της Κρήτης
Τι υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας
Λιβύη: Διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Ελλάδας για τις έρευνες στην Κρήτη – Τι αναφέρει η ανακοίνωση
Την ενόχλησή του εκφράζει με επίσημη ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης για την έρευνα για υδρογονάνθρακες νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, κατηγορώντας την Ελλάδα για εκμετάλλευση της λιβυκής κρίσης.
Στην ανακοίνωση του, το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι τη στιγμή που η Μεσόγειος πρέπει να «αποτελεί θάλασσα ειρήνης και ανάπτυξης» η Ελλάδα επιχειρεί να «εκμεταλλευθεί την λιβυκή κρίση και να επιβάλει τετελεσμένα για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δυο χωρών με την σύναψη συμβολαίων έρευνας υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης σε μεταξύ μας διαφιλονικούμενη περιοχή».
Το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι μετά την επιβεβαίωση των πληροφοριών για έναρξη ερευνών από το σκάφος Sanco Swift για λογαριασμό ξένων εταιρειών που υπέγραψαν συμβόλαια με την Ελλάδα, θα «προχωρήσει στην υπεράσπιση των θαλασσίων συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Λιβύης στις θαλάσσιες περιοχές της με όλα τα δυνατά νομικά και διπλωματικά μέσα».
#بيان | تندد وزارة الخارجية والتعاون الدولي بالتصرفات غير المسؤولة للسلطات اليونانية بالتعاقد مع شركات دولية تقوم بأعمال...
Posted by وزارة الخارجية والتعاون الدولي - دولة ليبيا on Wednesday, December 7, 2022
Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις της Τρίπολης στις ελληνικές κινήσεις οφείλονται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Η κυβέρνηση της Λιβύης δεν έχει δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες καθώς είναι υπηρεσιακή, ωστόσο υπέγραψε το μνημόνιο με την Τουρκία.
Το εν λόγω μνημόνιο έχει απορριφθεί τόσο από την ΕΕ, όσο και από τις ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις ακόμη και μέσα στο εσωτερικό της χώρας.
Mangoush: Greece exploiting Libya crisis, imposing fait accompli in defining maritime borders
— The Libya Update (@TheLibyaUpdate) December 7, 2022
Read more:https://t.co/LwxOiFxxni
The #Libya Update pic.twitter.com/Hn75muV9yR
Αναμένεται αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου εκδόθηκε NAVTEX από την Αθήνα για επέκταση των σεισμικών ερευνών νοτιότερα της Κρήτης.
«Η επέκταση των σεισμικών ερευνών της ExxοnMobil και σε άλλες περιοχές νοτίως της Κρήτης αποκαλύπτει την σπουδή του πετρελαϊκού κολοσσού να επισπεύσει και να διευρύνει τις έρευνες ώστε να φέρει πιο κοντά την ώρα της πρώτης δοκιμαστικής γεώτρησης», σημειώνει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.
«Επέκταση των ερευνών γίνεται στο πλαίσιο του αρχικού σχεδίου. Εξελίσσεται και η διεύρυνση της περιοχής, πάντοτε εντός των ορίων της εθνικής δικαιοδοσίας. Το ενδιαφέρον και δεύτερης εταιρείας αναδεικνύει περισσότερο τη σημασία της κίνησης εκεί», είχε αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη ο οδηγός για απόπειρα φόνου
130 σεισμοί σε 5 ώρες στη νησιωτική χώρα
Σε συνήθεια εξελίσσεται η ιατρική φροντίδα «του διαδρόμου» - Σε κρίση το σύστημα Υγείας
Η ηθοποιός δεσμεύτηκε να κάνει δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων στους πυρόπληκτους
Eπίδικο το ζήτημα της πρόσβασης των ανηλικών
Ένα ακόμη άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ο 50χρονος σταρ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πόλη των Αγγέλων - Δεσμεύτηκε να βοηθήσει
Σκοπεύει να κατασκευάσει στο αλβανικό νησί Σαζάν βίλες και πολυτελή ξενοδοχεία
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς για υπαναχώρηση στους όρους
«Παρίσι, ερχόμαστε»: Τα social media βρίσκουν ομοιότητες με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου
Ο δορυφόρος της Γης έχει πάνω από 90 ιστορικές τοποθεσίες σχετικές με την εξερεύνηση του διαστήματος
Τι αναφέρει η Le Figaro για τον Γάλλο πρωθυπουργό
«Είμαι καλά, απλά είμαι ηλικιωμένος», γράφει στη βιογραφία του ο ποντίφικας
H γυναίκα από την Αυστραλία νάρκωνε το ενός έτους κοριτσάκι και το βιντεοσκοπούσε σε «τεράστια αγωνία και πόνο»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η Γαλλία συνεχίζει να υπερασπίζεται την ελευθερία και την αντοχή μιας κοινωνίας που, αν και πληγωμένη, παραμένει προσηλωμένη στις δημοκρατικές της αξίες
Η διοίκηση της Meta έστειλε μήνυμα στους υπεύθυνους των κτιρίων της εταιρείας με το οποίο τους ζήτησε να απομακρύνουν τις σερβιέτες και τα ταμπόν από τις ανδρικές τουαλέτες!
Δέχθηκε επίθεση προσπαθώντας να τα χαϊδέψει - Το χρονικό της τραγωδίας
Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ
Δείτε τις δωρεές τους για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φωτιές στο Λος Άντζελες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.